L’Ajuntament de Cambrils aprova definitivament el pressupost pel 2023

El govern ha rebutjat les al·legacions d’ERC i Junts perquè la majoria no es podien considerar com a tals perquè entraven en l’àmbit polític i no tècnic

El nou pressupost de 48.3 milions euros augmenta la despesa en serveis, benestar i l’impuls de l’activitat econòmica

El Ple de de l’Ajuntament de Cambrils del passat divendres, 31 de març, va aprovar definitivament el pressupost de 48.326.037 euros per l’exercici 2023, que augmenta la despesa dels capítols de serveis i territori, l’àrea de la persona i l’impuls de l’activitat econòmica.  

El govern ha hagut de rebutjar les al·legacions presentades pels grups municipals d’ERC i Junts perquè no s’ajustaven a les previsions legals. La majoria no es podien considerar al·legacions perquè no es referien a qüestions tècniques sinó que entraven en el repartiment de partides, i per tant en l’àmbit de voluntats polítiques. De tota manera, el regidor d’Hisenda, David Chatelain, ha afirmat que tindrà en compte les peticions de l’oposició de cara al futur.  

El pressupost del 2023 suposa un increment d’1,6 milions d’euros (el 3,48%) respecte el del 2022, si no tenim en compte l’import dels crèdits destinats a pagaments de les obres de la Rambla Jaume I i l’avinguda de l’Esport, que són aportacions econòmiques no recurrents.  

Tot i haver congelat la pressió fiscal a les ordenances i la disminució la plusvàlua, els ingressos augmenten per l’increment de l’impost d’obres (ICIO), l’augment de la participació en els tributs de l’Estat, la pujada dels ingressos per la taxa turística i l’impacte de la licitació de les guinguetes. A més, s’han revisat totes les dades d’execució de les taxes per ajustar-les al màxim a la realitat.  

En la línia dels objectius del govern, la despesa en activitat econòmica puja un 29%, els serveis a la persona un 10,5% i els serveis i territori un 9,74%. El capítol de personal, que puja un 2,69%, s’emporta el 40% del pressupost.   

D’altra banda, el pressupost de l`àrea de recursos interns es redueix en un 25,66%, en bona part gràcies a la reducció de la despesa per l’amortització del deute, que significa una rebaixa del 37% del capítol 9 (passius financers) i permet dedicar més recursos a accions amb un impacte directe a la ciutadania.  

En aquest sentit, el regidor ha destacat la política de contenció i prudència del govern per reduir el deute heretat i ha explicat que la previsió del deute viu a 31 de desembre de 2023 és 18,98% 8el del 2022 era de 23,32%).  

Sobre el repartiment dels recursos, Chatelain ha explicat que de cada 100 euros que es gasten, 15 es destinen a despesa social i atenció a les persones, com polítiques socials, cultura, joventut, esports i festes; 29 a serveis de neteja, recollida d’escombraries, manteniment de vials i parcs o desinsectació, entre altres, amb un increment de 650.000 euros; 15 a seguretat ciutadana, i 7,25 al manteniment de carrers i camins, enllumenat i la despesa en medi ambient.  

Entre les inversions pendents de desenvolupar, que es finançaran amb el romanent de tresoreria, hi ha la construcció del nou pavelló esportiu, que permetrà garantir la certificació com a destinació turística i acollir nous esdeveniments esportius per millorar el posicionament estratègic. A més, aquest paquet també inclou la remodelació del carrer Orquídies i del Mercat Municipal, el nou pas provisional de l’antiga via de tren al carrer Andalusia, la nova nau de la brigada, un nou pàrquing o noves zones de jocs infantils.  

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *