L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona acull aquest mes d’abril una nova edició de la Game Jam Women Techmakers

La iniciativa se centra en visibilitzar les dones que es dediquen a la creació i desenvolupament de videojocs

Organitzen l’esdeveniment les escoles d’art i disseny de la Diputació a Tarragona i Reus i Google Developer Group Tarragona

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona acull del 14 al 16 d’abril la tercera edició de la Game Jam Woman TechMakers, un concurs de creació de videojocs que vol donar visibilitat a les dones que es dediquen a aquest sector. La trobada obrirà portes el divendres 14 d’abril a les 16:30 h, un cop formats els equips, aquests començaran a desenvolupar els videojocs en el llenguatge, plataforma i tecnologia que escullin. Els participants podran treballar a l’escola durant tot el cap de setmana (de 9 a 21 hores), i a la nit podran seguir treballant des de casa. El diumenge a la tarda es presentaran els projectes creats al llarg del cap de setmana i s’anunciaran els guanyadors.

Organitzada per les escoles d’art de Tarragona i Reus, juntament amb Google Developer Group Tarragona, la Game Jam Women Techmakers reuneix en un mateix espai a professionals del sector dels videojocs amb estudiants d’informàtica, de disseny de videojocs, d’animació, d’il·lustració i creatius locals, perquè en un temps reduït puguin demostrar el seu talent creant un videojoc per ordinador o videojoc per mòbil sobre un tema concret. La trobada, que inclourà també diverses xerrades i ponències, vol donar visibilitat a les dones que es dediquen a la creació i desenvolupament de videojocs i promoure aquestes carreres professionals entre les més joves. D’altra banda, vol potenciar la relació entre els diferents actors necessaris per impulsar la creació de videojocs al territori.

Aquest 2023 es compleixen 40 anys de la creació del conegut videojoc Mario Bross de la companyia Japonesa Nintendo i l’organització ha volgut retre homenatge a l’efemèride inspirant la imatge de l’esdeveniment en el videojoc.

Cal destacar la presència de la Laura Martínez Sanahuja, de l’empresa multinacional King i ex-participant d’anteriors edicions de hackathons de programació organitzats pel Google Developer Group Tarragona, que realitzarà la xerrada inaugural divendres 14 d’abril.

La participació a la Game Jam  Women Techmakers és gratuïta i oberta a tothom que estigui interessat en el món dels videojocs -professionals, estudiants d’informàtica o de cicles formatius, dissenyadors, il·lustradors, etc.- Les inscripcions es poden realitzar com a participant o com a visitant a gamejamwtm.eventbrite.com. I tota la informació sobre horaris, ponències i informació de la jornada  es pot consultar al portal web gdgtarragona.com.

L’esdeveniment Game Jam s’associa al Women Techmakers, una iniciativa de Google a nivell mundial per tal de donar visibilitat i potenciar les dones en un sector que encara és majoritàriament masculí. Des de 2014 Google Developer Group Tarragona ha organitzat les jornades Women Techmakers i va ser pioner en aquest tipus d’esdeveniments a la península, però en els darrers anys la trobada ha canviat el format per adreçar-se a la creació i desenvolupament de videojocs.

Formació de grau superior en videojocs

Les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i Reus ofereixen diversos cicles formatius de grau superior, una oferta reglada i reconeguda, amb l’objectiu de formar als joves del territori i preparar-los per entrar al mercat laboral amb una formació sòlida i adaptada a les demandes d’aquest mercat. Entre els diversos cicles formatius de grau superior hi ha el de Gràfica Interactiva, el d’Animació o el de Videojocs i Entorns Virtuals, entre d’altres. Representants de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, on s’imparteixen els estudis en videojocs, participaran també de l’esdeveniment Game Jam Women Techmakers d’aquest cap de setmana.

Trobareu més informació al web: https://www.dipta.cat/eadt/

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *