Una cinquantena de policies de diferents cossos participen en una jornada formativa a Cambrils

L’activitat, que es realitzar dijous al Centre Cultural, estava organitzada per l’organització IPA Tarragona amb la col·laboració de la Policia de Cambrils

El curs va abordar conceptes bàsics sobre estrangeria operativa per a les patrulles de seguretat ciutadana

Una cinquantena de policies de diferents cossos de la demarcació van participar dijous passat, 30 de març, a una jornada sobre conceptes bàsics d’estrangeria operativa organitzada per IPA Tarragona amb la col·laboració de la Policia Local de Cambrils. La formació estava pensada per les patrulles de seguretat ciutadana que acostumen a trobar-se problemàtiques i casuístiques d’estrangeria operativa.  

L’obertura de la jornada, de quatre hores de durada, va anar a càrrec del regidor de Seguretat Ciutadana de Cambrils, David Chatelain; el comissari cap provincial del Cos Nacional de Policia, José Miguel Cañete, el sergent de la Policia Local i enllaç d’IPA a Cambrils, Carles Besora; el president de l’IPA Tarragona, Anton Casas, i el delegat de formació, Carlos Fernández.  

La ponència va ser impartida per un subinspector de la Unitat d’Estrangeria de la Policia Nacional, que va fer una extensa exposició sobre els delictes i infraccions en l’àmbit d’estrangeria i de els diferents casuístiques que es poden trobar els i les policies. Posteriorment, es va obrir el torn perquè les persones assistents poguessin fer preguntes i demanar aclariments.  

L’IPA (International Police Association ) és l’organització policíaca més gran del món més de 300.000 associats repartits per 62 països del món. Va ser creada el gener del 1950 pel britànic Arthur Troop amb el lema “Servo per amikeco” (servei mitjançant l’amistat). El 3 d’octubre de 1994 va néixer l’agrupació IPA Tarragona, que actualment compta amb més de 950 policies associats que treballen o viuen a la demarcació.  

L’objectiu de l’organització és impulsar i fomentar les relacions d’amistat i ajuda entre policies de tot el món, facilitar l’intercanvi d’experiències i fomentar la col·laboració internacional. L’IPA organitza des de viatges d’estudis, trobades, seminaris i cursos per ampliar els coneixements fins a jornades lúdiques de convivència o activitats solidàries. 

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *