El Campus Extens de la URV a Cambrils finalitza el curs amb una programació consolidada

Durant aquest tercer trimestre nou activitats culturals donaran visibilitat a la universitat al municipi

El Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils, coordinat des del Museu d’Història de Cambrils i amb el suport de la Diputació de Tarragona, inicia aquesta setmana la programació del tercer i últim trimestre del curs 2022-2023, amb un seguit d’activitats fins a la Festa Major de Sant Pere.  

Aquesta vegada la programació inclou nou activitats culturals molt diverses com  conferències, exposicions, clubs de lectura o recreacions històriques, totes de caràcter gratuït i en diferents espais. Les temàtiques que es tractaran també seran molt variades, ja que aniran des de la medicina, la història i el dret fins la literatura o l’etnologia, entre d’altres.  

La programació s’iniciarà dijous vinent amb una conferència a càrrec del conegut i mediàtic doctor Manuel Sans Segarra. Amb l’objectiu de seguir oberts a les col·laboracions que vinguin d’entitats del municipi, des del Campus Extens de la URV local es continuen les habituals col·laboracions amb les entitats locals, en aquest cas Rotary Club Cambrils, Arjau Vela Llatina de Cambrils i Confraria de Pescadors de Cambrils. També en aquesta línia d’acostar-se a la ciutadania, es continua col·laborant amb l’Ajuntament de Cambrils en programacions consolidades que es desenvolupen regularment, com són la Fira de Cambrils, la Festa Major de Sant Pere o el festival Tarraco Viva a Cambrils.  

 PROGRAMACIÓ 

Dijous, 20 d’abril, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Conferència La mort física suposa la fi de la nostra existència? a càrrec de Manuel Sans Segarra, cap de Servei de Cirurgia i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari de Bellvitge i professor de Cirurgia de la UB. 

Organitza: Club Rotary Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

Divendres, 21 d’abril a les 18 h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Presentació del llibre Anem de festa major a càrrec de la seva autora Vanessa Albiol Mata, mestra d’educació infantil, co-creadora amb les seves filles Ona i Jana del projecte primeres vegades. Acte inclòs dins de la programació de Dies de llibres en motiu de Sant Jordi 2023.  

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

Dimarts, 25 d’abril de 2023, a les 19h. Biblioteca Josep Salceda i Castells 

Tertúlia del club de lectura adult amb la presència de l’escriptora Margarida Aritzeta per parlar del seu llibre Encara hi ha flors. 

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV 

Diumenge, 14 de maig, a les 11h i a les 12.30h. Vil·la romana de la Llosa 

Recreació històrica La cavalleria i el cavall a Roma a càrrec del grup Ala Augusta, amb reserva prèvia a l’email
museu@cambrils.cat i aforament limitat. Acte inclòs dins del Festival Tarraco Viva 2023 i el Dia Internacional dels Museus.  

Organitza:  Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils. 

Col·labora: Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament e Cambrils 

Dijous,  18 de maig, a les 19.30h. Sala d’actes del Molí de les Tres Eres 

Conferència Els objectes de bronze d’època romana al Camp de Tarragona. Símbols de poder, luxe i sumptuositat, a càrrec deJosep Francesc Roig Pérez, arqueòleg i investigador adscrit a l’ICAC. Acte inclòs dins del Festival Tarraco Viva 2023 i el Dia Internacional dels Museus.  

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils. 

Dimarts, 30 de maig, a les 19.30h. Torre del Port 

Inauguració de l’exposició La mar fa illetes en terra barquetes de l’artista Queralt Osòrio, on es presentaran les seves il·lustracions pel llibre Paraules de la mar del músic cambrilenc Carlos Ventura Rom. Acte inclòs dins de la Fira de Cambrils 2023. 

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Dimecres, 31 de maig, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Conferència L’art de navegar a vela llatina, Patrimoni de la Humanitat a càrrec d’Olga López Miguel, museòloga i responsable de projectes singulars del Museu Marítim de Barcelona. Acte inclòs dins de la Fira de Cambrils i el 25è aniversari de l’Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

Col·labora: Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i Arjau Vela Llatina de Cambrils 

Dijous, 15 de juny, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Veus cambrilenques amb la conferència La nova Llei de l’Habitatge, en què ens afecta?, a càrrec de Francesc Garriga Colom, advocat i professor del Màster en Urbanisme i Planificació Urbana de la UB i professor del Curs d’Agent Immobiliari i Gestió de la Propietat de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV. 

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Dimecres 21 de juny, a les 19.30h. Sala d’actes de la Confraria de Pescadors de Cambrils 

Presentació del llibre Passat, present i futur de les Confraries de Pescadors a càrrec dels seus autors Joan-Lluís Alegret i Alfons Garrido, antropòlegs investigadors de la Càtedra d’Estudis Marítims de la UdG. L’acte de presentació del llibre produït per la Fundació Promediterrània-Museu de la Pesca de Palamós, s’inclou dins la programació de Sant Pere i el 25è aniversari de l’Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV. 

Col·labora: Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i Confraria de Pescadors de Cambrils 

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *