El canguratge per a infants de les trobades del PICI de Cambrils tindrà continuïtat fins al juny

El servei serà gratuït i s’oferirà mentre es realitzen les sessions setmanal de l’espai de veïnes “Trobada, cura i creativitat” al Casal Municipal

La iniciativa es posarà en marxa el 20 d’abril, després de la bona acollida de la prova pilot de les Jornades per la Igualtat dels dies 23 i 30 de març

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (PICI) i el Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils donaran continuïtat al servei de canguratge per a infants a l’espai de veïnes “Trobada, cura i creativitat” que es realitzen tots els dijous a la tarda de 17:30 a 19 hores al Casal Municipal de la Gent Gran.  

La iniciativa es posa en marxa després de la bona acollida de la prova pilot que es va portar a terme els dies 23 i 30 de març en el marc de les Jornades per la Igualtat de Gènere, gràcies al finançament rebut per part del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat mitjançant el programa Temps per Cures. 

El servei s’oferirà a partir d’aquest dijous 20 d’abril durant totes les sessions que es realitzin fins al juny amb l’objectiu de facilitar la conciliació familiar i la participació a l’espai de veïnes.  

L’espai de cura per a infants estarà ubicat a les mateixes instal·lacions del Casal de la Gent Gran, on es duen a terme les trobades, i serà realitzat per monitores i monitors especialitzats. Inicialment no es preveu que s’hagi de reservar plaça, però si la demanda ho requereix s’habilitaran canals específics per a fer les reserves. 

La regidora Íngrid Duch ha afirmat aquest servei “permet a les dones tenir temps per a elles, fer xarxa i promoure l’autocura, mentre queda garantida la cura dels infants, ja que encara som les dones les que majoritàriament ens ocupem més estona de la cura i gestió diària de les nostres filles i fills”.  

En aquesta línia, la regidora ha explicat que el servei incideix en el repartiment equitatiu de les cures i fomenta usos del temps més igualitaris. “Des de les institucions públiques hem promoure espais i vetllar per a què la igualtat sigui real i efectiva”, ha assegurat. 

L’activitat “Trobada, cura i creativitat”, obert a totes les dones de la ciutat, és un espai gratuït de cura i benestar emocional comunitari, d’apoderament, autoconeixement i coneixement veïnal, a través de l’escolta activa, dinàmiques relacionals i d’artteràpia. Les sessions estan organitzades pel PICI i les referents de Benestar Emocional Comunitari de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils.  

El PICI és un programa d’intervenció sociocomunitària i dinamitzadora que té la voluntat d’afavorir la convivència, la inclusió social i el coneixement entre cultures, promoure la participació ciutadana, la mediació intercultural, fomentant la cohesió social i la interculturalitat. Es desenvolupa als barris de Nou Cambrils, Eixample Vila i Eixample Platja. El projecte està impulsat pel Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils amb el suport del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. 

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *