Cambrils promociona la seva oferta formativa a la fira de formació professional Camins d’FP

L’esdeveniment, coorganitzat per l’Ajuntament de Cambrils, se celebrarà els dies 26 i 27 d’abril al Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona  

El Departament d’Educació cambrilenc oferirà informació des d’un estand i realitzarà un joc per detectar necessitats d’orientació educativa i laboral 

També hi participaran l’Escola d’Hoteleria i Turisme i l’Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils amb demostracions en directe 

Cambrils promocionarà la seva oferta formativa a la quarta edició de la fira de formació professional Camins d’FP, que es portarà a terme els propers dies 26 i 27 d’abril al Recinte Firal del Palau del Palau de Congressos de Tarragona. La fira concentrarà en un únic espai l’àmplia oferta formativa que existeix al territori, amb la participació de 41 centre educatius i institucions de les comarques de Tarragona.  

La fira està organitzada conjuntament entre els ajuntaments de Cambrils, Tarragona, Reus, Valls, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; els consells comarcals del Priorat i de la Conca de Barberà; la Diputació de Tarragona; el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).   

Durant la fira, els nois i noies estudiants del territori tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà l’oferta formativa de cada institut en un moment en què han de triar estudis i sortides professionals. La fira s’adreça, principalment, a l’alumnat dels darrers cursos de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), però també a professionals de l’àmbit educatiu i a persones interessades a millorar la seva ocupabilitat a través de l’actualització professional.  

L’obertura dels estands expositors anirà acompanyada de diferents activitats demostratives, una mostra d’empreses del territori i un espai d’orientació acadèmica i professional adreçat a les persones que tinguin interès a desenvolupar itineraris curriculars vinculats a l’FP.  

El Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils facilitarà informació des d’un estand oficial compartit amb altres entitats i un espai d’atenció per a les persones interessades, on també es projectarà un power point amb informació dels serveis que ofereix l’Ajuntament. A més, el durant l’esdeveniment el departament realitzarà un joc en format QR perquè l’alumnat detecti necessitats d’orientació educativa i laboral, i després vagi a l’estand a sol·licitar la informació. 

Cal destacar que la fira també compta amb la participació l’Escola d’Hoteleria i Turisme i l’institut Ramon Berenguer IV de Cambrils, amb demostracions en directe per promocionar tota la seva oferta, però molt especialment el PTT d’Auxiliar  de preparació i comercialització de peix i marisc i el CFM de Reparació i Manteniment de Vaixells d’esbarjo, que són ofertes úniques a tot el Camp de Tarragona.  

La principal novetat de la fira Camins d’FP d’enguany és que s’organitza en els sis sectors econòmics del territori (de la construcció, del metall, el sector químic, serveis industrials, turisme, hostaleria i restauració, i instal·lacions energètiques) i en cadascun d’ells comparteixen estand tant els centres de formació com els gremis i les associacions empresarials .  

L’entrada a la fira Camins d’FP és lliure i gratuïta: només han de fer inscripció prèvia les entitats, els centres de formació, els instituts i els agents educatius amb grups acompanyants i es poden apuntar en aquest
enllaç

La fira oferirà un espai d’orientació acadèmica i professional adreçat a les persones que tinguin interès a desenvolupar itineraris curriculars vinculats a l’FP i diverses activitats lúdiques, esportives i educatives que es duran a terme tant dins com fora del recinte firal. Entre les activitats orientatives, destaca la jornada tècnica “Actualitat i perspectives de la Formació Professional a Catalunya”, que tindrà lloc el 26 d’abril de 12 a 13.30 h. 

Dins del recinte hi haurà demostracions de tall de pernil, de realitat virtual, tallers de cuina, de pròtesis dentals entre d’altres i a l’espai exterior estan programades activitats demostratives de tècniques de soldadura, activitats amb cavalls, activitats esportives diverses, activitats amb vehicle d’emergències, activitats forestals i de jardineria. 

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *