Més de 800 infants i joves es trobaran a Salou per participar en els Jocs Cooperatius d’EscolesCoop

Arriba la XII edició dels Jocs Cooperatius d’EscolesCoop amb rècord de participació: Més de 800, entre infants de 5è de primària i joves voluntaris de secundària, i nova localització: Salou

L’escola cooperativa Elisabeth, de Salou, farà d’amfitriona a la resta d’escoles cooperatives vingudes d’arreu de Catalunya per celebrar aquesta singular jornada on joc i cooperació van de bracet

Per fi es pot celebrar aquesta edició especial dels Jocs Cooperatius en el marc incomparable de la Platja de Llevant de Salou, que havia de coincidir amb el X aniversari, però que la covid va fer impossible

Dia: divendres, 5 de maig de 2023
Lloc: Platja de Llevant, Salou
Horari: 11 h a 13.30 h

Més de 800 alumnes de 19 escoles cooperatives d’arreu de Catalunya s’aplegaran el pròxim divendres 5 de maig a la Platja de Llevant de Salou per celebrar la XII edició dels Jocs Cooperatius d’EscolesCoop.

Serà rècord de participació d’alumnes i d’escoles.

Els Jocs Cooperatius són una de les grans activitats que organitza EscolesCoop, la Federació d’Escoles Cooperatives de Catalunya, per promoure els valors cooperatius mitjançant la pràctica de l’esport.

Aplega a infants de 5è de Primària i es coordinen entre docents d’educació física.

Aquest any, l’Escola Elisabeth, de Salou, ha col·laborat en la coordinació de l’esdeveniment.

S’han creat cinc zones d’activitat:

(A) Aeròbic: coreografia d’aeròbic que més tard serviràd’acte de cloenda de la jornada, ballada per tothom.

(B) Jocs cooperatius: jocs tradicionals que fomenten el treball en xarxa per a equips (estirar corda, relleus, el cuc i cursa de sacs)

(C) el Takka: semblant al pitxi, joc de bat i d’anar superant bases, però amb al·licient que pots salvar els teus companys i companyes per complir que tot l’equip completi la ronda.

(D) Shot Ball Cooperatiu: semblant al “mate”

(E) Ultimate Frisbee: esport sense contacte, autoarbitrat i jugat amb un disc volador de dimensions adequades a cada edat. L’Ultimate Frisbee es construeix al voltant de l’Esperit de Joc, el qual delega sobre cada jugador la responsabilitat d’aplicar el joc net. No hi ha àrbitres. Els/les jugadors/res són els únics responsables d’administrar les regles i regir-s’hi.

Es creen grups barrejats de diferents escoles i les diferents activitats estan plantejades amb una mirada inclusiva perquè tothom hi pugui participar.

Tots els grups d’alumnes hauran de passar per les cinc àrees d’activitat i, al final del dia, retrobar-se per ballar de manera conjunta la coreografia, assajada pels participants durant tot el dia en l’espai aeròbic.

Per a l’organització de les diverses proves, a més del professorat, EscolesCoop compta amb alumnat voluntari de 4t ESO i de Batxillerat que prenen part activa en el desenvolupament adequat de totes les activitats.

La presidenta d’EscolesCoop, Marta Rebollar, destaca “serà un goig veure tants infants junts jugant des de l’essència d’EscolesCoop, educant en el moviment i des del cooperativisme. Jornades com aquesta reafirmen i exemplifiquen la filosofia cooperativa de fer escola”.

Els Jocs Cooperatius van néixer l’any 2011 amb l’objectiu de potenciar els valors cooperatius i de col·laboració en forma de jornada festiva i prenent l’esport com a eix de dinamització.

La trobada és també una oportunitat per afavorir espais de relació i intercooperació entre les escoles federades que comparteixen molt més que una forma jurídica d’organització: una visió particular fonamentada en els principis i els valors cooperatius.

Sobre EscolesCoop

La Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, EscolesCoop, agrupa a 40 escoles cooperatives, que apleguen a 5.509 socis cooperativistes i 1.879 professionals que eduquen a 16.974 alumnes.

Les cooperatives d’ensenyament associades responen a quatre tipologies diferenciades: cooperatives de treball associat (de mestres), cooperatives de consum (de famílies), cooperatives integrals (de famílies i mestres) i cooperatives de segon grau.

Descobreix l’Escola Cooperativa: descarrega el fullet informatiu.

Us convidem a visitar l’escola cooperativa que tingueu més a prop de casa mitjançant aquest mapa: https://escolescooperatives.cat/cooperatives/

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *