L’alcalde de Cambrils escolta les propostes d’un grup d’alumnes de l’institut Mar de la Frau

L’objectiu del projecte “Quan no canten els ocells”, que han treballat a l’aula, és millorar el parc més proper al centre educatiu

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va rebre la setmana passada un grup de quatre alumnes de 1r d’ESO de l’institut Mar de la Frau, que li van presentar les propostes i accions que han treballat a classe per millorar el parc del carrer Mas del Grau.  

Els objectius del projecte «Quan no canten els ocells» són fomentar i prendre consciència ambiental, conèixer l’impacte negatiu de la contaminació al medi ambient, identificar diferents tipus de deixalles i reflexionar sobre els problemes relacionats amb els ODS implicats.  

El context d’actuació del projecte s’ha desenvolupat dins del currículum de ciències naturals i tecnologia de 1r d’ESO juntament amb el suport de la coordinació d’escola verda i la participació d’alumnes de tots els cursos, professorat i comunitat educativa.  

Després de definir el canvi que es volia aconseguir, durant el procés participatiu l’alumnat ha analitzat el parc, ha decidit les accions a emprendre per millorar l’entorn i ha fet enquestes a la comunitat educativa per posar-li nom.  

Entre les accions realitzades, s’ha creat una campanya de conscienciació en forma de pàgina web, s’han construït menjadors i casetes d’ocells i hotels d’insectes per promoure la biodiversitat, s’ha organitzat un esdeveniment «Let’s clean up» de neteja del parc, s’han fet propostes per la instal·lació de més fonts i papereres, i s’han dissenyat un parc d’agilitat per gossos i un jardí amb flors per afavorir la pol·linització dels insectes. 

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *