S’inicien els treballs previs per col·locar l’escultura de David Callau a la plaça Aragó

L’obra, inspirada en la posidònia, vol posar en valor aquesta planta marina i potenciar el nou eix comercial de la recent remodelada Rambla Jaume I

El Departament d’Obra de l’Ajuntament de Cambrils està realitzant els treballs previs per col·locar l’escultura del reconegut artista David Callau a la plaça Aragó.  Aquesta primera actuació consisteix en la cimentació de formigó armat amb varetes per fixar l’escultura i l’obertura d’una rasa per on passa el tub amb el cable que farà arribar l’electricitat als projectors.  

L’escultura, inspirada en la posidònia, vol posar en valor la riquesa dels ecosistemes marins i, alhora, convertir-se en un pol d’atracció per potenciar la imatge del nou eix comercial que s’ha generat amb la recent transformació de la Rambla Jaume I i els carrers adjacents.  

L’artista cambrilenc ja té l’obra pràcticament acabada i preparada per poder-la instal·lar en els propers dies, tan bon punt acabin els treballs previs. L’escultura s’ha elaborat amb acer inoxidable, platina i ceràmica; té una alçada de 3 metres en el seu punt més alt i estarà il·luminada amb projectors. La imatge no s’ha fet pública per mantenir la sorpresa fins el dia de la seva instal·lació.  

David Callau és un artista cambrilenc amb un extens currículum i projecció internacional. Va realitzar els seus estudis de pintura a l’Escola d’Art de Tarragona i els estudis de Belles Arts a l’Escola Massana de Barcelona.  

Entre els treballs dels darrers anys, destaquen les pintures i l’exposició a Bangkok (Tailàndia), les obres i col·laboració amb el gran teatre Bolshoi per a decorats i exposició de pintures de dansa, la segona obra escultòrica pública a Vitoria Gasteiz, la realització del procés creatiu per a l’espectacle visual musical “La creación” a Cadis, l’exposició “Mar a Mar” a Hamburg i Munich i l’obra “D-Neu” a Saint Moritz (Suïssa), i les obres de l’exposició itinerant “L’art de la posidònia” organitzada aquest 2023 pels Ajuntaments de Cambrils, Eivissa i Dénia.  

Cal recordar que David Callau també és l’autor de l’emblemàtica escultura «En el pla de les Serenes», ubicada a les Escales Reials, inaugurada el 2011 per commemorar el centenari del fort temporal que va afectar les costes catalanes i valencianes. El grup escultòric és un homenatge als mariners de Cambrils i altres poblacions que van perdre la vida aquells dies tràgics.  

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *