Jats’uts Meyah: la història de les llevadores maies que esdevé una obra mestra del cinema independent femení

Descobreix la importància de recuperar pràctiques oblidades i promoure una medicina més holística en aquesta emocionant pel·lícula documental

El proper dijous 11 de maig a les 20.30 hores, el Cinema Rambla acollirà la tercera i darrera projecció del Cicle Solidari, amb una sessió que promet ser diferent a les anteriors. El documental que es projectarà es titula «Jats’uts Meyah» (Tasca Bonica en llengua maia), i té com a objectiu recuperar la influència de les llevadores maies que, amb els seus grans coneixements, han ajudat a portar al món milers de vides, però que amb el temps, han vist com la seva pràctica s’ha anat oblidant.

Dirigit per Mandy Rivas, aquest documental segueix la història de Bacila Tzec Uc, una llevadora maia que ha ajudat a portar al món milers de vides. La pel·lícula també comptarà amb la presència de dues metgesses, que explicaran les seves experiències a Guatemala i Senegal per situar el context del documental.

Durant el rodatge, Rivas va voler destacar la importància del treball de les llevadores maies i recuperar una pràctica oblidada. Així mateix, va voler fer èmfasi en el treball quotidià de les dones junt amb els problemes socials i econòmics que viuen a la regió.

La crítica ha elogiat la bellesa i l’emoció del documental, considerant-lo un exemple d’un cinema independent fet per dones que està canviant les regles del joc. «Jats’uts Meyah» no només parla de les llevadores maies, sinó que també reflexiona sobre els problemes socials i econòmics que viuen les dones en aquesta regió. És un exemple inspirador per a aquelles persones que volen recuperar pràctiques oblidades i promoure una medicina més holística.

En definitiva, si busques un documental que celebra la vida i la saviesa de les llevadores maies, «Jats’uts Meyah» és una obra mestra que no et deixarà indiferent. A més, el seu missatge solidari és una oportunitat única per col·laborar amb una causa noble. No ho dubtis més i reserva la teva entrada per a aquest dijous 11 de maig a les 20.30 hores al Cinema Rambla. Salut, solidaritat i bon cinema!

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *