Rècord de participació d’infants i joves en els XII Jocs Cooperatius d’EscolesCoop a Salou

A ritme de “Tornem” del grup Porto Bello han conclòs els XII Jocs Cooperatius d’EscolesCoop amb rècord de participació: més de 800, entre infants de 5ède primària i joves voluntaris de secundària, de 19 escoles cooperatives d’arreu de Catalunya.

S’ha obert la jornada amb unes paraules de Júlia Gómez, regidora d’Educació de Salou i Marta Rebollar, presidenta d’EscolesCoop.

L’escola cooperativa Elisabeth, de Salou, ha estat l’amfitriona per celebrar aquesta singular jornada on joc i cooperacióvan de bracet a la Platja de Llevant de Salou.

Més de 800 alumnes i 150 dinamitzadors i docents d’educació física de 19 escoles cooperatives d’arreu de Catalunya, s’han aplegat a la Platja de Llevant de Salou per celebrar la XII edició́dels Jocs Cooperatius d’EscolesCoop. Ha estat rècord de participació́d’alumnes i d’escoles.

En l’edició d’enguany, s’ha fet finalment a Salou, amb l’escola cooperativa Elisabeth com amfitriona i coordinadora de l’esdeveniment d’enguany, qui havia d’acollir els X Jocs Cooperatius de 2020, però que es van haver d’anul·lar a causa de la covid. Aquesta, però, és la segona edició postpandèmica: l’any passat es van celebrar a El Prat del Llobregat.

Júlia Gómez, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Salou ha obert l’acte amb unes paraules d’agraïment: “A Salou som ciutat acollidora, cada any convivim persones de més de cent nacionalitats. Gràcies per haver escollit Salou i gaudiu de fer esport, que us aportaran molts valors a la vida”.

Marta Rebollar, presidenta d’EscolesCoop ha ressaltat davant del miler i docents que “som aquí, compartint un fet molt important: el fet de ser cooperativa.

Avui fem evident que compartim valors i els posem en pràctica”. També ha agraït la gran tasca de suport de 150 persones voluntàries de 3r i 4t d’ESO i els docents d’educació física “elles fan possible gaudir avui dels Jocs Cooperatius d’EscolesCoop”.

Els Jocs Cooperatius són una de les grans activitats que organitza cada maig EscolesCoop, la Federaciód’Escoles Cooperatives de Catalunya, per promoure els valors cooperatius mitjançant la pràctica de l’esport. Aplega a infants de 5è de

Primària i es coordinen entre docents d’educaciófísica. Van néixer l’any 2011 amb l’objectiu de potenciar els valors cooperatius i de col·laboració en forma de jornada festiva i prenent l’esport com a eix de dinamització. La trobada és també una oportunitat per afavorir espais de relació i intercooperació entre les escoles federades que comparteixen molt més que una forma jurídica d’organització: una visióparticular fonamentada en els principis i els valors cooperatius.

La platja de Llevant i part del passeig Marítim a l’altura de la plaça de les comunitats autònomes de Salou, avui s’ha tenyit de groc (alumnes participants) i fúcsia (voluntariat dinamitzador: docents, exalumnes i alumnes de 3r i 4t d’ESO) per gaudir de les cinc zones d’activitat:

(A) Aeròbic: coreografia d’aeròbic que ha servit d’acte de cloenda de la jornada, ballada per tothom, a ritme de la melodia “Tornarem” del grup de música Porto Bello.
(B) Jocs cooperatius: jocs tradicionals que fomenten el treball en xarxa per a equips (estirar corda, relleus, el cuc i cursa de sacs)
(C) el Takka: semblant al pitxi, joc de bat i d’anar superant bases, però amb al·licient que pots salvar els teus companys i companyes per complir que tot l’equip completi la ronda.
(D) Shot Ball Cooperatiu: semblant al “mate”
(E) Ultimate Frisbee: esport sense contacte, autoarbitrat i jugat amb un disc volador de dimensions adequades a cada edat. L’Ultimate Frisbee es construeix al voltant de l’Esperit de Joc, el qual delega sobre cada jugador la responsabilitat d’aplicar el joc net. No hi ha àrbitres. Els/les jugadors/res són els únics responsables d’administrar les regles i regir-s’hi.

Es creen grups barrejats de diferents escoles i les diferents activitats estan plantejades amb una mirada inclusiva perquètothom hi pugui participar.

Enguany han participat dues escoles cooperatives d’educació especial, Carrilet i Crespinell, que amb els suports adients, poden gaudir dels jocs en igualtat de condicions.

Tots els grups d’alumnes han passat per les cinc àrees d’activitat i, al final del matí, s’han retrobat per ballar de manera conjunta la coreografia, assajada pels participants durant tot el dia en l’espai aeròbic a ritme de “Tornarem”, del grup Porto Bello.

Sobre EscolesCoop

La Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, EscolesCoop, agrupa a 40 escoles cooperatives, que apleguen a 5.509 socis cooperativistes i 1.879 professionals que eduquen a 16.974 alumnes.

Les cooperatives d’ensenyament associades responen a quatre tipologies diferenciades: cooperatives de treball associat (de mestres), cooperatives de consum (de famílies), cooperatives integrals (de famílies i mestres) i cooperatives de segon grau.

Descobreix l’Escola Cooperativa: descarrega el fullet informatiu.

Us convidem a visitar l’escola cooperativa que tingueu més a prop de casa mitjançant aquest mapa: https://escolescooperatives.cat/cooperatives/
Twitter i Instagram: @escolescoop

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *