En marxa les Jornades del Romesco de Cambrils del 12 de maig al 4 de juny amb 20 restaurants participants

La Confraria de Pescadors de Cambrils s’ha encarregat de cuinar un ‘romesquet’ maridat amb vins Raventós Codorniu.

El Parc del Pescador de Cambrils ha acollit aquest matí la presentació de les X Jornades Gastronòmiques del Romesco de Cambrils, organitzades pel Patronat de Turisme de Cambrils i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils. Les patrocina Raventós Codorniu, productor dels vins que acompanyen els menús.

Les receptes proposades pels 20 restaurants participants contenen el romesco com a protagonista: un dels productes més emblemàtics de la tradició culinària i de l’essència marinera que caracteritza la ciutat costanera. “Cambrils té una tradició històrica de capital gastronòmica, i això és gràcies a una competència sana que ens fa ser cada dia millors.

Amb aquestes jornades traslladarem l’essència gastronòmica de Cambrils a les cuines dels restaurants participants, on hi trobareu menús de tot tipus i per a totes les butxaques”, ha recalcat Xavier Martí, president de l’AEH Cambrils.

L’alcalde de Cambrils Oliver Klein ha explicat que “és tradició que Cambrils sigui líder en gastronomia, i això és gràcies als restauradors aquí presents i també a la gran tasca dels pescadors. Hi ha una aposta clara pel sector, perquè és una part molt important de l’economia de la ciutat.”

Per la seva part, Yolanda Burgos, regidora de turisme de Cambrils ha recalcat que “Cambrils és un paradís d’experiències gastronòmiques. Aquestes jornades ens permeten viatjar a l’origen d’aquesta cultura marinera tan nostra i tradicional.” Burgos també ha destacat que aquest any, com a novetat, el restaurant de l’Escola d’Hostaleria participa a les jornades: “és un honor poder degustar la cuina del planter de professionals que, en gran part, acabaran formant part dels restaurants de la ciutat”.

Des de Tarraco Sea Food, Artur Budesca ha afirmat que “quan es parla de Cambrils, es parla de qualitat. Seguim apostant per ser reconeguts per fer les coses amb bon criteri, cada vegada oferint un millor servei i una millor qualitat. Hem de ser humils i seguir demostrant que si hi ha l’essència de la cuina marinera en un poble és aquí, a Cambrils”.

En representació de Raventós Codorniu, Patón Insense ha finalitzat l’acte destacant que “Cambrils és sinònim de bon beure, bon menjar i bon clima. No n’hi ha prou amb un bon romesco, sinó que cal regar-lo amb un bon vi”.

Els restaurants participants són: L’Original Experiències Gastronòmiques, Restaurant El Pòsit, Restaurant Bar La Confraria, Restaurant Les Barques, Taberna Lekeitio, Restaurant Bec d’Or, Bar Restaurant Maset, Restaurant Escola d’Hoteleria de Cambrils, Restaurant Macarrilla, Restaurant Hiu, Rincón de Diego, Cal Tendre, Restaurant Club Nàutic, Bar Restaurant El Capi, Restaurant Miramar, Restaurant Denver, Restaurant Les Fonts, Restaurant Dall’italiano, Restaurant Brisas del Mar, La Selva Street Food.

La Confraria de Pescadors de Cambrils s’ha encarregat de cuinar un ‘romesquet’ maridat amb vins Raventós Codorniu.

Tots els detalls de les Jornades Gastronòmiques del Romesco de Cambrils es poden consultar a https://aeht.es/jornades-gastronomiques/

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *