Cambrils obté 2 milions d’euros dels fons Next Generation com a vila marinera sostenible

L’Ajuntament de Cambrils va presentar la seva candidatura el passat 3 de març a la convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions.

Les inversions previstes s’han d’executar en el termini màxim de tres anys

Aquest migdia s’ha conegut que Cambrils ha obtingut 2 milions d’euros a la convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, que compta amb un finançament de 478 milions d’euros procedent del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia del Ministerio de Industria y Comercio, dotat, íntegrament, amb els Fons Next Generation de la Unió Europea.

En aquesta ocasió, la Secretaria de Estado del Ministerio i la Generalitat de Catalunya han prioritzat les destinacions de sol i platja, motiu que ens ha permès presentar unes propostes que han merescut la alta valoració que ens han atorgat.

Tant l’alcalde de Cambrils Oliver Klein, com la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, s’han mostrat molt satisfets d’aquesta injecció de fons europeus que seran molt útils per completar diferents inversions que ja estaven previstes.

En aquest sentit, l’alcalde Klein, ha dit que “ens han donat el que ens toca, més tenint en compte que tots els projectes presentats són coherents amb les polítiques que, en tos els àmbits, desenvolupa l’equip de govern” i ha afegit que “és un reconeixement a la serietat, rigor i eficiència amb la que planifiquem totes les accions contemplades en el dossier de candidatura”.

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos ha manifestat que “és una fantàstica notícia per Cambrils ja que amb aquest finançament podrem executar alguns dels projectes de futur per enfortir la nostra personalitat turística” i ha explicat que “el projecte que vam presentar en aquesta convocatòria tenia diferents eixos de desenvolupament, com ara la transició verda i sostenible de restauració ambiental, la millora de l’eficiència energètica per combatre el canvi climàtic i la transició digital”

Del total de les actuacions que rebran aportació Next Gen, les cinc que rebran una major quantitat són:

  • La instal·lació d’energia solar FV i la envolvent tèrmica del nou Palau d’Esports, amb 414.000€
  • L’aplicació de tecnologia capdavantera pel foment de la mobilitat sostenible i els aparcaments intel·ligent, amb 290.000€
  • L’optimització de l’accessibilitat universal a les platges de Cambrils, amb 220.000€
  • L’impuls de la xarxa de carrils bici, amb 200.000€
  • La recuperació de les praderes de Posidònia Oceànica de davant les platges amb 150.000€. Aquesta inversió s’afegeix a la que ja s’està duent a terme entre Cambrils, Dènia i Eivissa per un import conjunt de 1,2 milions d’euros.

Aquestes actuacions s’hauran de dur a terme en un període màxim de tres anys.

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *