En Comú Podem de Cambrils planteja aplicar un recàrrec de l’IBI als habitatges buits

Cambrils té més de cinc mil habitatges buits en mans de fons d’inversió i grans tenidors que els utilitzen per especular amb un dret bàsic

Cambrils té més de cinc mil habitatges buits en mans de fons d’inversió i grans tenidors que els utilitzen per especular amb un dret bàsic com és l’habitatge i que són els responsables de la degradació del patrimoni, de la manca d’habitatges de lloguer i dels preus impossibles d’assumir per la majoria de famílies cambrilenques. “No pot ser que viure a Cambrils sigui un luxe. No es pot permetre que les joves i els treballadors i treballadores hagin de marxar de la ciutat perquè no poden dedicar la major part del seu sou a pagar el seu habitatge.

Aquest és un dels problemes reals de la gent i hem de treballar-hi des d’un primer moment», assenyala Jordi Barberà, cap de llista de la confluència d’En Comú Podem a les properes eleccions municipals.

Foto promoció Cambrils

Per aquest motiu, el líder d’ECP cambrilenc afirma que «cal un pla integral de l’habitatge que asseguri i posi per davant el dret a l’habitatge digne per sobre de l’especulació, entre d’altres coses perquè, quan es produeix una bombolla immobiliària o una crisi financera, i els que surten esquitxats i perjudicats són els bancs i els fons d’inversió, qui acabem pagant la factura som els ciutadans i ciutadanes del carrer».

Per aquest motiu, Cambrils En Comú Podem plantejarà al consistori que surti de les eleccions del 28 de maig que apliqui un recàrrec sobre l’IBI a aquests habitatges buits per aconseguir uns ingressos que es pugin destinar a la creació de pisos de lloguer social i/o habitatge protegit.

Des d’En Comú Podem posem l’accent en la necessitat d’ampliar el parc de lloguer social a partir dels habitatges existents, però també en la construcció d’habitatges en solars municipals o de fer ús del dret preferent de compra en llocs estratègics per un desenvolupament urbanístic racional i sostenible que relligui la ciutat i la cohesioni socialment.

La recent aprovació de la Llei de l’Habitatge, en l’elaboració de la qual En Comú Podem hem estat decisius, reconeix explícitament el dret a un habitatge digne i intervé i regula el mercat del lloguer topant els preus, limita l’especulació i conté l’augment incontrolat dels lloguers per afavorir i garantir l’accés a l’habitatge en condicions dignes i assumibles per a tota la ciutadania.

En Comú Podem serem la garantia perquè s’apliqui la nova Llei d’Habitatge i es regulin els preus dels lloguers des dels Ajuntaments.

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *