Cambrils en Comú Podem aposta per convertir laTorre del Llimó en espai dedicat a la cultura

La candidatura encapçalada per Jordi Barberà pretén reunificar totes les exposicions d’arts visuals i plàstiques de Cambrils en un únic centre de referència, que aglutini tot l’espai expositiu, formatiu i d’experimentació i que al mateix temps ajudi a revitalitzar el casc antic.

En Comú Podem proposa la constitució d’una Taula de la Cultura amb els principals agents culturals de la ciutat com a organisme de participació i decisió que replantegi la política cultural del municipi, que considera abandonada per l’Ajuntament des de fa molts anys

La Torre del Llimó es convertirà en un centre d’irradiació cultural en ple nucli antic Cambrils.

Un espai expositu, formatu i d’experimentació d’arts plàstiques, teatre, fotografia, vídeo, cinema i art contemporani. El centre comptarà amb diverses aules, sales d’exposició, una pantalla mòbil de cinema i una sala polivalent on s’hi podran fer concerts i obres de teatre de petit format», aquesta és la proposta que presenta Jordi Barberà, cap de llista d’En Comú Podem, per dinamitzar aquest edifici i, al mateix temps, col·laborar amb la revitalització del casc antic.

La coalició d’En Comú i Podem vol donar un impuls a la cultura del municipi que, des de fa deu anys, segons afirma el cap de llista Jordi Barberà, pateix un dèficit considerable: la regidoria de Cultura de Cambrils està instaurada en un immobilisme permanent, en la cultura de “qui dia passa anys empeny”.

D’altra banda des d’En Comú Podem es veu com a imprescindible la finalització del Teatre Auditori de la ciutat amb un model de gestió públic 100%, l’esmentada reconversió de la Torre del Llimó en un centre d’arts visuals i plàstiques i el suport a les entitats i empreses culturals que durant anys d’immobilisme i deixadesa han tirat endavant una programació de qualitat. Per això, es proposa la constitució d’una Taula de la Cultura amb els principals agents culturals de la ciutat com a organisme de participació i decisió que replantegi la política cultural del municipi des de la base. “No pot ser que l’Ajuntament destini 50.000 euros a les entitats culturals del municipi i, en canvi, posi de la butxaca dels ciutadans més de 150.000 euros a una empresa privada per realitzar un Festival de Música a Cambrils del qual se’n desconeix el retorn”, segons Barberà.

També és necessari un replantejament del paper del patrimoni històric i de la cultura popular de la nostra ciutat. Els últims anys s’ha vist el patrimoni històric de Cambrils com un obstacle: un dels casos paradigmàtics ha estat l’enderroc de l’antiga estació de tren. El patrimoni històric (el material, com les façanes de les cases del nucli antic; i l’immaterial, com la nostra llengua) són la nostra identitat i la nostra originalitat: allò que ens fa atractius i únics també pels visitants i turistes. D’aquí la importància de comptar amb l’antic celler cooperatiu com a centre museístic de la ciutat i del local d’entitats festives a la muralla.

Cambrils és la tercera ciutat en nombre d’habitants del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre i, en matèria cultural, estem al nivell de poblacions de menys de cinc mil habitants. La darrera dècada la cultura ha estat abandonada, en bona part perquè la majoria de pactes municipals li han reservat un paper subsidiari: només els ha servit per fer inauguracions i com a comparsa d’actes de promoció econòmica i turística. Cal un canvi integral de paradigma: una renovació total de la manera de fer política cultural d’una de les regidories més menystingudes i residuals dels governs municipals del darrers anys.

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *