Paola Ramírez i Jordi Alay es proclamen Pubilla i Hereu de Cambrils 2023

L’elecció del Pubillatge es va celebrar dissabte a la Torre del Llimó i va comptar amb la participació del Ball de Diables Cagarrieres

Durant la cerimònia també es van acomiadar la pubilla, hereu, damisel·les i fadrins del 2022 i se’ls va agrair la tasca realitzada

Paola Ramírez Carrión, en representació de la Colla Jove de Cambrils, en representació del Ball de Diables Cagarrieres i la Triple A, ha estat proclamada Pubilla de Cambrils 2023, i Jordi Alay Arrebola s’ha convertit en el nou Hereu del municipi. També formaran part del nou Pubillatge les damisel·les Ariadna Duran, Judit Torné, Alba Queralt, Aina Cruz i Iris Miró i el fadrí Marc Robert.  

En la categoria infantil, la nova Pubilla és Jana Mas Vidal, que representa el Ball de Bastons de Cambrils, i el nou Hereu petit és Roc Ortega Contra, que es va presentar per la Revista Cambrils i que ja va ser Fadrí en l’edició anterior. Els acompanyaran Aina Moya, Arlet Ortega, Júlia Martí i Núria Busquets com a  noves damisel·les infantils i Genís Curt com a nou fadrinet.  

L’elecció del nou Pubillatge es va fer pública durant la festa del pubillatge que es va celebrar dissabte a la Torre del Llimó. La celebració va comptar amb la participació d’una cinquantena de Pubilles i Hereus vinguts d’arreu de Catalunya i Andorra i l’actuació dels timbalers i diables del Ball de Diables Cagarrieres. L’objectiu és potenciar aquesta tradició amb més de 55 anys d’història al municipi i convertir-la en un punt de referència del pubillatge de Catalunya.  

L’acte va començar amb la benvinguda de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i els parlaments del president del Foment de les Tradicions Catalanes, Arnau Akhtar i Bertran; la secretària i delegada del Camp de Tarragona, Elisabeth Castell Mallafré; l’Hereu de Catalunya, Biel Fargas Navarro, i Pubilla de Catalunya, Gemma Giménez Riera.  

A continuació, es va fer el reconeixement al Pubillatge 2022, que té un gran valor i és un moment molt emotiu del l’acte. La pubilla, l’hereu i les damisel·les sortints es van acomiadar, acompanyats per pubilles i hereus d’arreu de Catalunya amb qui han creat vincles i han fet amistat durant tot aquest any que han viscut com a representants de Cambrils en actes i festes populars i tradicionals.  

Finalment es va fer l’esperada elecció del Pubillatge 2023 amb els breus parlaments de la nova pubilla i el nou hereu. L’acte va acabar amb les fotografies oficials i un refrigeri per totes les persones assistents.  

L’endemà diumenge 21 de maig, en el decurs del Pregó de la Fira, es va fer la presentació oficial del Pubillatge 2023. El primer acte al qual estan convidats a assistir serà a la inauguració de la Fira de Cambrils del 2 de juny. Els altres actes als que assisteix el Pubillatge de Cambrils al llarg de l’any són per l’arribada de la Flama del Canigó, els Seguicis festius de les festes majors de Sant Pere i de la MD del Camí, la Processó de la MD del Carme, el pregó de la Festa Major, la Processó de la Immaculada i als actes de commemoració del Setge. 

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *