L’Ajuntament de Cambrils tanca el mandat amb dades econòmiques molt positives

Per primera vegada en anys, tots els ens de la Corporació compleixen amb el període mitjà de pagament a proveïdors

Aquest matí durant el Plenari el regidor d’Hisenda, David Chatelain, ha donat les xifres que avalen la gestió pressupostària

Les qüestions econòmiques han centrat els dos darrers plenaris del mandat de l’Ajuntament de Cambrils, que es tanca amb dades molt positives pel que fa a l’estabilitat financera, el compliment dels terminis de pagament a proveïdors i la reducció de l’endeutament. Aquest mateix matí s’han aprovat fins a 32 punts en matèria d’hisenda, per tal de gestionar el període en funcions que s’obrirà a partir del proper dilluns.  

El regidor d’Hisenda,  David Chatelain, valora molt positivament que els darrers informes tècnics, avalen les mesures que s’han executat des del departament per tal d’impulsar el correcte funcionament de les finances municipals, agraint la seva feina als departaments econòmics de la casa: Intervenció i Tresoreria.  

Durant el primer trimestre de l’any s’ha constatat una tendència a la baixa en els terminis de pagament de l’Ajuntament i dels seus ens dependents, degut a l’estabilització del circuit d’aportació de les dades bancàries dels proveïdors. Tanmateix, el  pagament del deute ha permès que tota la corporació compleixi amb els terminis normatius i per tant amb el període mig de pagament a proveïdors.  

Per el que fa a l’estabilitat financera, el primer trimestre de2023 s’ha tancat complint també amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària, tot i trobar-se suspesa la seva aplicació. En l’àmbit de l’endeutament, a finals de 2022 el volum de deute viu era d’11.666.786 euros, representant el 23,48% dels ingressos corrents liquidats consolidats, i, per tant, molt per sota del límit legal d’endeutament, xifrat en el 110%. A més, en el primer trimestre de 2023 el deute s’ha situat en 10.941.501 euros, mantenint la tendència a la baixa. Pel regidor David Chatelain aquesta dada és encara més positiva tenint en compte el context hostil de preus, interessos i inflació.  

Per últim, s’han aprovat un reguitzell de reconeixements extrajudicials de deute que, com explica Chatelain, s’han accelerat per tal d’evitar als proveïdors retards en el cobrament, degut a la entrada en funcions del govern la setmana vinent, abans de la constitució de la nova corporació.   

El regidor d’Hisenda ha posat en valor que s’ha estat treballant fins al darrer minut per donar resposta a les necessitats de Cambrils, com ho demostra el fet d’aprovar tres modificacions de crèdit.   

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *