El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer: Un Reconegut Guardó en Memòria d’un Il·lustre Periodista

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer és un guardó de renom creat l’any 1970 en honor a Joan Mañé i Flaquer (1823-1901), un il·lustre periodista nascut a Torredembarra.

Aquest premi, que reconeix la trajectòria i el treball periodístic de professionals destacats, es converteix en un punt de referència dins del món del periodisme.

La història d’aquest guardó es remunta a l’any 1965, quan es va fundar el Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) de Torredembarra, amb l’objectiu d’impulsar el turisme emergent de la localitat i organitzar diverses activitats culturals per promocionar el poble. El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer es va crear com una iniciativa d’aquesta associació, establint-se com un premi que destaca la contribució de periodistes destacats al camp de la comunicació.

A través dels anys, el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer ha guanyat prestigi i reconeixement. Els guardonats anteriors inclouen noms com Josep M. Huertas Clavería, Àngel Casas i Antoni Arbonés, que han aportat la seva influència i dedicació al món del periodisme.

A l’actualitat, l’organització del premi és a càrrec de l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol com a patrocinador i el Port de Tarragona com a col·laborador des de l’any 2020. El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer es presenta com una oportunitat per a professionals de la comunicació per mostrar les seves habilitats, creativitat i dedicació a través de diferents categories.

Les categories del premi inclouen Periodisme Camp de Tarragona, amb una dotació de 8.000 €, Periodisme Turístic, amb 6.000 €, Comunicació Local, amb 3.000 €, i Fotoperiodisme Camp de Tarragona, també amb 3.000 €. A més, l’Ajuntament de Torredembarra ofereix als guanyadors l’oportunitat de realitzar un treball periodístic retribuït sobre la localitat, amb la finalitat de ser publicat en un mitjà de comunicació de l’àmbit català.

Els participants hauran de presentar els seus treballs acompanyats d’una butlleta d’inscripció, identificant clarament els autors i incluint una fotocòpia del DNI. El premi ofereix una oportunitat per als periodistes de demostrar el seu compromís amb la professió i el seu impacte en el camp de la comunicació.

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer continua essent una plataforma per reconèixer i celebrar l’excel·lència en el periodisme, i és testimoni del compromís de Torredembarra amb la promoció cultural i periodística de la localitat.

Font: Ajuntament de Torredembarra

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *