Increment Sostenible del Turisme a la Costa Daurada: Una Mirada als Darrers Números

La Costa Daurada ha abraçat un nou capítol en la seva història turística mentre les xifres de l’activitat hotelera durant el mes de juliol del 2023 es fan públiques.

Segons les dades recollides per l’Enquesta d’Ocupació Hotelera, la regió ha demostrat un encomiable creixement, reafirmant la seva posició com un destí líder en el panorama del turisme de la Catalunya.

D’altra banda, aquesta anàlisi ens revela una interessant perspectiva sobre les preferències dels visitants i els patrons de comportament dins de l’àmbit turístic. Veiem com les pernoctacions en establiments hotelers han experimentat un increment del 6,2% en comparació amb el mateix període de l’any passat. Aquesta tendència positiva es tradueix en xifres concretes: la Costa Daurada ha aconseguit un total de 1,8 milions de pernoctacions durant el mes de juliol, una fita que no només és un testimoni del seu poder d’atracció, sinó també dels seus esforços per diversificar l’oferta i millorar l’experiència global dels visitants.

Aquest creixement esdeveniment no està aïllat, sinó que es presenta en el context d’un increment generalitzat d’un 3,8% en el nombre de pernoctacions a tot Catalunya. És important destacar que, mentre les pernoctacions del turisme domèstic han experimentat una lleugera disminució del 3,0%, les pernoctacions del turisme estranger han augmentat sorprenentment un 6,8% interanual. Això ens suggereix que la Costa Daurada ha estat capaç d’atraure l’atenció internacional i s’ha convertit en un destí cada vegada més popular entre els visitants estrangers.

Quan analitzem les procedències dels visitants, veiem que França, el Regne Unit i Alemanya ocupen les primeres posicions en termes absoluts, amb xifres de pernoctacions que arriben a 892,2 milers, 868,2 milers i 430,8 milers, respectivament. Tanmateix, cal assenyalar que aquestes xifres no són estàtiques, ja que el Regne Unit i Alemanya han experimentat increments substancials del 21,5% i del 4,4%, mentre que França ha vist una disminució del 9,4% en les seves pernoctacions.

Aquestes xifres també il·lustren l’èxit continuat de la Costa Daurada en l’atracció de viatgers. Amb una variació interanual del 4,0%, la regió ha registrat 1,8 milions de pernoctacions. Les ciutats i els pobles costaners de la Costa Daurada continuen sent una elecció popular per als turistes, oferint una combinació irresistible de platges paradisíaques, patrimoni cultural i oci vibrant.

No menys important és l’augment del 4,9% en el nombre total de viatgers registrats en establiments hotelers. Aquesta xifra reflecteix un creixement continu en el turisme domèstic, amb un modest 0,3%, mentre que el turisme estranger ha vist un creixement més impressionant del 7,7%.

En conclusió, aquestes xifres demostren que la Costa Daurada ha après a adaptar-se als canvis en les preferències dels viatgers i ha abraçat amb èxit el repte de mantenir-se com un destí atractiu i competitiu. A través de la diversificació de la seva oferta i la seva capacitat per oferir experiències inoblidables, la regió continua sent una joia turística a Catalunya i més enllà. Amb un creixement sostenible i un futur prometedor, la Costa Daurada continua il·luminant el camí cap a l’excel·lència en el món del turisme.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *