El Turisme Estranger a Catalunya Registra un Augment Històric en la Despesa Durant el Juliol del 2023

Les xifres del turisme estranger a Catalunya continuen creixent, segons les últimes estadístiques publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) per al mes de juliol del 2023.

La despesa total feta pels turistes residents a l’estranger amb destinació principal a Catalunya va assolir una xifra rècord de 2.925 milions d’euros, representant un impressionant augment del 12,7% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, quan la despesa va ser de 2.596 milions d’euros.

Aquestes dades són un indicador positiu per al sector turístic català, que ha estat treballant intensament per recuperar-se després de les dificultats causades per la pandèmia de la COVID-19. L’increment de la despesa per part dels turistes estrangers és un testimoni de l’atractiu de Catalunya com a destinació turística, amb les seves platges, ciutats històriques, gastronomia i riquesa cultural.

Entre els països d’origen dels turistes residents a l’estranger que més contribueixen a aquesta despesa rècord, França i els Estats Units destaquen amb una despesa total de 435 milions i 401 milions d’euros, respectivament. Aquesta xifra reflecteix l’interès creixent d’aquests dos mercats importants per explorar les meravelles de Catalunya.

Un altre indicador que destaca és la despesa mitjana diària per persona, que ha augmentat en un 5,6% en comparació amb l’any passat, arribant a una xifra de 213 euros. Aquesta dada suggereix que els turistes estan disposats a gastar més durant les seves estades a Catalunya, gaudint d’experiències més enriquidores i varietat d’activitats.

Les partides de despesa principals dels turistes estrangers inclouen la despesa en transport internacional no inclòs en el paquet turístic, amb un total de 742 milions d’euros, i les despeses en activitats, amb un import de 537 milions d’euros. Això posa de manifest la diversitat d’opcions i l’atractiu de les experiències que Catalunya ofereix als visitants, que van des de la descoberta de monuments i parcs naturals fins a la gastronomia local i les activitats d’oci.

Els experts del sector turístic a Catalunya celebren aquests resultats positius i esperen que aquesta tendència alcista continuï en els mesos vinents. Les autoritats locals i les empreses relacionades amb el turisme estan treballant juntes per promoure Catalunya com a destinació segura i atractiva per als visitants internacionals, amb una gran varietat d’opcions i experiències úniques per a tots els gustos.

En resum, les últimes estadístiques de la despesa del turisme estranger a Catalunya mostren una recuperació impressionant del sector, amb xifres rècord i un augment significatiu de la despesa per part dels visitants. Aquestes dades són una notícia positiva per a tota la indústria turística i indiquen que Catalunya segueix sent una destinació de somni per als viatgers de tot el món.

Font: Institut d’Estadística de Catalunya

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *