L’impactant creixement de la despesa del turisme estranger a Catalunya al juliol del 2023

Les xifres del turisme estranger a Catalunya al juliol del 2023 han estat revelades i els resultats són notícies molt positives per a la regió. Segons les dades proporcionades pel TURDEST (Turisme i Destinacions), la despesa total feta pels turistes residents a l’estranger amb destinació principal a Catalunya ha experimentat un impressionant augment del 12,7% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. Aquesta xifra situa la despesa total en 2.925 milions d’euros, enfront dels 2.596 milions del juliol del 2022.

Aquest augment substancial de la despesa turística no només és una excel·lent notícia per a l’economia catalana, sinó que també indica una recuperació encoratjadora després dels desafiaments experimentats pel sector del turisme a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Una dada interessant és que les dues principals nacionalitats que destaquen en la despesa turística a Catalunya són França i els Estats Units. Els turistes francesos han gastat un total de 435 milions d’euros al juliol del 2023, mentre que els turistes nord-americans han contribuït amb 401 milions d’euros a l’economia catalana. Aquestes xifres posen de manifest la continuïtat de l’atractiu de Catalunya com a destinació turística internacional.

La despesa mitjana diària per persona ha augmentat considerablement, arribant als 213 euros al juliol del 2023, la qual cosa representa un creixement del 5,6% en comparació amb l’any anterior. Aquesta dada reflecteix la confiança dels turistes en l’experiència turística a Catalunya i la seva disposició a gastar més en activitats i serveis.

Les partides de despesa més importants es detallen com segueix: la despesa en transport internacional, que no està inclosa en els paquets turístics, ha assolit els 742 milions d’euros, mentre que les despeses en activitats han arribat als 537 milions d’euros. Això indica que els visitants estan interessats en explorar tots els aspectes de Catalunya, des de la seva cultura i gastronomia fins als seus paisatges i atraccions turístiques.

El govern i els actors de la indústria turística han acollit aquestes xifres amb satisfacció i optimisme. El creixement continuat del turisme a Catalunya al juliol del 2023 no només beneficia l’economia, sinó que també reafirma la posició de la regió com una destinació de primer ordre per als viatgers internacionals.

Amb l’augment de la despesa turística i la creixent confiança dels visitants, el futur del turisme a Catalunya sembla més prometedor que mai. Les autoritats locals i els operadors turístics estan treballant activament per assegurar-se que aquesta tendència positiva continuï i que Catalunya segueixi sent un lloc preferit per a viatgers de tot el món.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *