El Servei Comarcal de Català del Priorat vol posar en marxa parelles lingüístiques i necessita voluntaris

Els alumnes del B2 de català podran practicar el català amb una parella lingüística

El Servei Comarcal de Català del Priorat fa una crida per incorporar voluntaris al Voluntariat per la llengua (VxL) que resideixin al Priorat. Les persones interessades poden adreçar-se al 634 740 079 o a vxl.reus@cpnl.cat. 

El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa. 

Així, el programa posa en contacte un persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores. Les trobades poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l’activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin). 

Després que els alumnes del Bàsic 2 de català de la comarca hagin posat en pràctica els seus coneixements de català a través de l’activitat Botigueja, i hagin comprovat  que es pot comprar i vendre en català encara que el client el parli amb dificultats, ara volen seguir practicant la llengua que aprenen a l’aula en entorns reals i per això el programa necessita més voluntaris lingüístics per atendre les sol·licituds d’aquests aprenents.  

Per tant, des del Servei de Català s’anima tothom a provar, almenys una vegada, l’experiència de participar en una parella lingüística i comprovar que “Quan parles fas màgia”, com diu l’eslògan del Voluntariat per la llengua. 

Font: Consell Comarcal del Priorat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *