SETEMBRE 2023: L’opinió dels grups municipals representats a l’Ajuntament d’Altafulla

Llegeix què opinen els regidors i les regidores de la Corporació Municipal


L’Altafulla que volem

En el darrer Ple se’ns va preguntar quin model de poble volem per Altafulla, tot criticant-nos per la despesa per l’arranjament d’un terreny a l’entrada del poble per Baix a Mar amb la finalitat d’ubicar-hi un pàrquing dissuasiu. El nostre model de poble és un que vagi de mica en mica guanyant espais pels vianants, i d’aquesta manera fer un espai públic més segur.

Volia donar resposta a les paraules que la Sra. Castellarnau va escriure en el seu article d’opinió de la ‘Plaça del Pou’ corresponent al mes d’agost, i puc afirmar que les mentides i les tergiversions sí que estan en l’agenda. Segueix en la seva dèria de culpar-nos del perquè aquest estiu no hem tingut piscina afirmant que des de l’EINA vam bloquejar el projecte.

Seré clar. Altafulla no ha tingut piscina aquest 2023 per una única raó: la incompetència d’Alternativa Altafulla que quan estava al govern tenia la responsabilitat de treballar, buscar acords i consensos pel bé de la ciutadania i no ho van saber fer.

Ho explicaré amb més detall. El dia 9 de desembre (divendres) se’ns convoca per correu electrònic a una reunió pel dia 12 de desembre (dilluns després del pont de la Puríssima) per tractar sobre el projecte de la piscina municipal. Ja anàvem tard en els terminis, i malament en les formes, ja que un projecte d’aquest calat no es pot tractar en una reunió improvisada. L’aproven de manera irregular en una Junta de Govern, el dia 13, sense la corresponent participació de l’oposició, a més: porten a aprovació el pressupost de l’ajuntament per l’any 2023 sense la corresponent partida d’inversió per la piscina. Quan ho porten a aprovació a finals de febrer del 2023, ja és tard per tenir la remodelació a l’estiu.

Fet aquest aclariment, des de l’actual equip de govern estem treballant perquè l’estiu que ve sí que puguem disposar de piscina. Fent els passos necessaris: dotar la partida corresponent a la remodelació, aprovar la modificació del projecte, després vindrà la licitació de l’obra i la seva execució.

Busquem que Altafulla avanci i millori. Tenim molta feina a fer.

Per acabar, molt bona festa major, la Petita i bona Diada de l’Onze de setembre. Visca Altafulla i Visca Catalunya!

Dani Franquès Marsal
L’Esquerra Independentista d’Altafulla – Esquerra Republicana de Catalunya – L’EINA-ERC


De la calor de l’estiu a la Petita 

Per fi hem arribat a la festa Votiva, la Petita, per poder gaudir d’uns dies de festa i germanor després d’un estiu excessivament calorós, trencat amb les tempestes de final d’agost que ha fet baixar unes temperatures atípiques, com de canvi climàtic. Altafulla ha pogut fer front a aquesta calor amb les fires i festivals així com amb una platja que ha permès a la ciutadania i als visitants, gaudir del nostre mar i d’un barri de Baix a Mar, que ha tingut una mica menys afluència que altres anys. Precisament aquest lleu descens del turisme no ha justificat la inversió de 30 mil euros en habilitar un nou aparcament al costat dels càmpings per només els dos mesos d’estiu. Des de la seva entrada en funcionament a final de juliol ha permès que altres espais d’aparcament dissuasiu, com el de la Renfe i dels dos carrers al costat de les vies no hagin estat tan plens.

Ha estat una sort poder disposar des del mes de maig de més de 20 mil metres cúbics de sorra procedent de Torredembarra, el que ha permès mantenir la platja amb un mínim de dignitat a diferència de fa un any quan vam patir el bloqueig per portar més sorra a una platja que no en tenia de nova des de feia tres anys. Esperem que es compleixin els compromisos per reforçar amb  ciment els forats del subsol del passeig, el projecte del parc de Voramar i que arribi al més aviat possible les conclusions de l’estudi de la UPC per incorporar més elements de protecció de la platja, que podrien ser en forma d’espigó.

Del balanç de l’estiu, prendre nota que calen millores en el control de la brossa que, habitualment es deixa, dins de grans bosses negres fora dels contenidors, al carrer Enviada, Atzavares i Boters. Bosses i volums idèntics que també provoquen el regalim dels seus líquids. Arribem a setembre i abans de començar el curs polític i escoltar les propostes de finançament i inversions, aprofitem per gaudir de la Petita que inclou també la celebració de diversos aniversaris de les entitats. Us desitjo una bona festa votiva de Sant Antoni.

Montse Castellarnau Vicente
Alternativa Altafulla – Confluència


Desestacionalització turística

Ja estem a finals d’agost i podem dir que la temporada estival, malgrat la inflació, ha estat raonablement positiva, especialment al Barri Marítim. El nivell d’ocupació a hotels, apartaments i càmpings ha estat acceptable i s’ha recuperat una part dels visitants que s’havien perdut com a conseqüència de la pandèmia.

Sens dubte, aquesta millora és una bona notícia perquè la principal font de riquesa d’Altafulla prové del turisme, però cal recordar que, en el nostre cas, aquesta activitat té un elevat grau d’estacionalitat i es concentra en pocs mesos, principalment a l’estiu. Però Altafulla és molt més que una platja i per això, des d’aquesta regidoria, volem impulsar els nombrosos encants que té el nostre municipi per poder atraure visitants durant tot l’any. 

Per una banda, hem d’aprofitar i potenciar l’actual oferta cultural, històrica, patrimonial, firal, gastronòmica, artística, etc., i per l’altra, hem d’impulsar noves propostes, com l’ecoturisme o el turisme d’esport i benestar, per captar altres línies de visitants.  

Volem una Altafulla viva tot l’any mitjançant un model turístic desestacionalitzat però de qualitat i sostenible, que, a banda de a Baix a Mar, impliqui i beneficiï també a altres barris del municipi. I ho farem coordinadament amb el sector privat, planificant accions conjuntes i aprofitant sinergies, per garantir els millors resultats en el menor temps possible.

Seguim treballant, seguirem informant.

Tomàs Serra Albiol
Junts per Altafulla – Compromís Municipal


El Congrés i el Ple d’Altafulla

Els pactes que tornaran a investir Pedro Sánchez van avançant. Recordem que a Altafulla el socialistes, com a principal vot útil d’esquerres, vam doblar vots en relació al 2019. Aquests pactes permeten grups propis al Congrés, a Junts i ERC: amb la cessió de quatre escons del PSC a Junts i dos catalans de Sumar a ERC – un d’ells, Fèlix Alonso, alcalde durant dos mandats a Altafulla. ERC i AA, tan antagònics al nostre Ple, mentre el congressista sempre líder d’AA a Altafulla s’integra formalment amb ERC.

Ja no som, i n’estem molt contents, els del “155” i quatre companys compartiran un mateix grup parlamentari amb Junts. S’acabarà notant al Ple d’Altafulla aquestes aliances al Congrés sorgit de les eleccions generals, tan intel·ligentment anticipades?

Paral·lel a la investidura, el nostre Ple ha d’elaborar i aprovar els Pressupostos del proper 2024. Reflectirà els pactes al Congrés o la nostra situació municipal de mandats? El PSC estem oberts a negociar-los i acordar-los; particularment els projectes d’inversions pendents a via pública.

Inma Morales
Partit dels Socialistes de Catalunya – PSC

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *