Alcanar reivindica la llengua a la Diada Nacional de Catalunya 2023

L’11 setembre 1714 va marcar la fi de la guerra de Successió a Catalunya i l’arrencada d’una època en la qual es van perdre les llibertats seculars. El Dia Nacional de Catalunya recorda la derrota i la pèrdua de llibertats, en una jornada, l’Onze de Setembre, per a la reivindicació i la resistència activa enfront l’opressió.

Enguany, l’Ajuntament d’Alcanar s’adhereix a la campanya «Una llengua, molts d’accents» de la Generalitat de Catalunya que recull la diversitat de la llengua i la vol fer arribar a tots els racons del país.

Aquesta jornada té com a objectiu la reivindicació de la llengua, la parla catalana, i els diferents accents d’aquesta.

De l’onze al quinze de setembre, reivindicarem la llengua al Mercat Municipal d’Alcanar, a la ràdio i a l’acte institucional de l’11 de setembre.

Dilluns 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, a les 11:30 h al Carrer Rafael Casanova tindrà lloc l’ofrena floral i la lectura del manifest amb l’actuació de la Banda Municipal de Música d’Alcanar, que tot seguit amb cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament donaran pas a la hissada de bandera i l’actuació del Cor Jubilo d’Alcanar.

Tot seguit, ball de sardanes amb l’acompanyament de la Banda Municipal de Música d’Alcanar.

Dimarts dia 12, a partir de les 8 h inici del concurs ‘Endevina de què parlo´ a la ràdio, què finalitzarà el divendres 15 i els guanyadors diaris podran guanyar lots de llibres d’autors locals.

El dijous dia 14 i concloent la jornada, «Una llengua, molts d’accents», a partir de les 9 h exposició de poemes d’autors locals al Mercat Municipal d’Alcanar.

Font: Ajuntament d’Alcanar

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *