L’Ajuntament de Vilaplana duu a terme diverses actuacions d’urgència per la situació de la sequera i fa una crida a un ús responsable de l’aigua | Vilaplana

La situació derivada del dèficit de precipitació general deixa les reserves d’aigua de Vilaplana sota mínims.

Aquesta setmana s’ha deixat de bombar aigua a la bassa, que està pràcticament buida i s’està emmagatzemant l’aigua procedent de les captacions al dipòsit del magatzem amb capacitat per a 1.000 m3.

Actualment, el consum de la xarxa d’aigua està al voltant dels 70 m3 diaris i les captacions aporten prop de 45 m3/dia, el que representa un dèficit diari al voltant dels 25 m3.

Des de l’Ajuntament de Vilaplana s’estan duent a terme diverses actuacions per tal de fer front a la situació de sequera. Les detallem a continuació:

Actuacions d’emergència i transport d’aigua

En les properes setmanes, es realitzaran diverses actuacions d’emergència, començant per la realització d’un bypass a la canonada que puja l’aigua del dipòsit del magatzem per dipositar-la directament als dipòsits soterrats de l’ETAP, enlloc de destinar-la a la bassa, ja que aquesta es troba pràcticament buida. També està previst el transport d’aigua amb camió cisterna per tal de complementar l’aportació d’aigua de les captacions.

Construcció d’un nou pou

L’Ajuntament ha rebut l’informe favorable de l’ACA per a la construcció d’un nou pou. Previ a la realització s’ha fet un estudi hidrogeològic realitzat per l’empresa HIDROLEM i un altre de geofísic, per l’empresa GEOSUD. Està previst que el nou pou es realitzi durant el període de setembre a octubre,

Instal·lació de comptadors de telemesura

Ha finalitzat la instal·lació de comptadors telemesura que permet fer un seguiment diari i detectar fugues i pèrdues d’aigua en domicilis. En els últims mesos s’ha avisat a diversos propietaris per tal de solucionar problemes de la instal·lació domèstica que provocava consums constants des de petites fuites per aixetes o cisternes que no tancaven bé, fins a grans fuites en les instal·lacions domèstiques.

La instal·lació de comptadors de telemesura permet, a més, fer un seguiment diari i realitzar un estudi de rendiment de la xarxa d’aigües de Vilaplana. Durant el mes d’agost s’ha revisat tota la instal·lació per tal de detectar i reparar possibles fugues, un assumpte en el qual s’està treballant actualment.

Tancament de les fonts del municipi i eliminació del reg en jardineres i places públiques

Degut a les restriccions i a la disminució de les reserves des del mes de maig la brigada de l’Ajuntament de Vilaplana ha deixat de regar les plantes i jardineres del municipi i tampoc se n’han plantat de noves. També des del mes d’agost s’han tancat les fonts del poble davant de la constatació de persones que es desplaçaven al municipi per omplir garrafes d’aigua i endur-se-les a altres indrets.

Reaprofitament de l’aigua de la piscina

Amb l’esforç de la Junta del Casal, s’ha optat per reaprofitar l’aigua de la piscina de manera que s’ha estalviat 500 m3 d’aigua, així com s’ha fet un seguiment constant de la instal·lació de la piscina. La instal·lació s’ha tancat el 3 de setembre, avançant-ne una setmana sobre la previsió inicial de tancament.

L’Ajuntament recorda que cal fer un ús responsable de l’aigua i agraeix la comprensió als veïns i veïnes.

Font: Ajuntament de Vilaplana

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *