Afiliats i afiliacions a la Seguretat Social segons residència padronal de l’afiliat. 08/2023. Dades definitives

Augmenta el nombre d’afiliats a la Seguretat Social a Catalunya, segons dades definitives

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social a Catalunya ha augmentat en 75.935 persones durant el mes d’agost en comparació amb l’any anterior, cosa que suposa un augment del 2,2%. Segons dades definitives, actualment hi ha un total de 3.492.275 persones afiliades a la Seguretat Social a Catalunya.

En relació amb el mes de juliol, el nombre d’afiliats ha disminuït un 1,4% tant a Catalunya com a 39 comarques i a Aran.

Pel que fa al desglossament per sexe, el nombre de dones afiliades ha augmentat en un 2,6% a Catalunya, mentre que el nombre d’homes ha augmentat en un 1,9%.

Pel que fa als grups d’edat, tots han experimentat un augment en el nombre d’afiliats en comparació amb l’any passat, excepte el grup d’edat de 30 a 44 anys, que ha experimentat una disminució del 0,5%. Els afiliats de 55 anys o més són els que han experimentat un major increment (5,2%), seguits dels menors de 30 anys (4,1%) i dels afiliats de 45 a 54 anys (2,6%).

Pel que fa als sectors, les afiliacions al sector serveis, que representen el 78,6% del total, han experimentat un augment interanual del 2,5% a tot el territori, amb excepció de 5 comarques. Les afiliacions al sector de la indústria han augmentat en un 1,1% a Catalunya i en un 2,2% al sector de la construcció. Les afiliacions al sector agrícola han experimentat el menor increment, amb un 0,4%.

En quant a la jornada laboral, el 19,1% de les afiliacions per compte d’altri durant el mes d’agost són a jornada parcial, amb una major proporció de dones (26,6%) que d’homes (11,9%).

Pel que fa a la temporalitat, la proporció d’afiliacions a la Seguretat Social per compte d’altri amb caràcter temporal ha disminuït en 3,8 punts, situant-se en el 12,2%. La comarca amb un major grau de temporalitat és l’Alta Ribagorça, amb un 19,6%, mentre que les comarques amb menor grau de temporalitat són el Baix Empordà (8,9%) i l’Alt Empordà (9,7%).

L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) ha fet públics els resultats definitius per als mesos d’agost, juny i juliol, sent aquests dos últims ja difosos anteriorment de manera provisional.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *