El Govern convoca dimecres el Comitè d’Ajut Humanitari d’Emergència per coordinar la resposta catalana davant del terratrèmol al Marroc

El Govern de Catalunya reunirà el pròxim dimecres 13 de setembre a les 17 h el Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència amb l’objectiu de coordinar la resposta des de Catalunya a les conseqüències del devastador terratrèmol que ha colpejat el divendres a la nit diverses localitats properes a Marràqueix (Marroc).

El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea està seguint l’evolució de les conseqüències del sisme i està en contacte permanent amb consolats, autoritats locals i entitats de la cooperació catalana que treballen sobre el terreny per conèixer de primera mà les afectacions i operacions de rescat.

A més, des de la Delegació del Govern de Catalunya al Nord d’Àfrica, també s’han habilitat telèfons de contacte d’emergència per donar resposta a persones afectades pel terratrèmol.

El Govern està amb contacte permanent amb referents de la comunitat marroquina a Catalunya, a qui ha traslladat les condolences, i ha ofert tot el suport.

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, en declaracions als mitjans de comunicació ha destacat que “l’objectiu és acompanyar les víctimes, a les persones que s’estan veient afectades per aquesta emergència, i activar l’acompanyament a través de l’ajut humanitari d’emergència per coordinar la resposta de la solidaritat catalana”.

La reunió del Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència aplegarà els principals actors humanitaris de Catalunya, entre ells, entitats del sector català de la cooperació al desenvolupament, representants de departaments del Govern, diversos nivells d’administracions públiques i el món local. El Comitè és l’òrgan que coordina les actuacions de les institucions i entitats catalanes davant de situacions d’emergència amb l’objectiu d’agilitzar les respostes humanitàries.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *