Manifest Diada Nacional de Catalunya 2023

Manifest Diada Nacional de Catalunya 2023

L’11 de setembre, cada any, sortim al carrer per celebrar la nostra Diada Nacional, per expressar-nos i per reivindicar-nos com a poble lliure i sobirà.

I és que la sobirania és sinònim de més benestar i més oportunitats per a tota la ciutadania. Només així han avançat les nacions, quan els drets socials i els nacionals han anat plegats, acompanyats sempre dels pobles i ciutats.

Les catalanes i els catalans sempre ens hem expressat de forma cívica, pacífica i democràtica per decidir el nostre futur. Així ho vam fer el 9N, l’1 d’octubre, i tants cops com faci falta perquè la democràcia és l’eina més poderosa i transversal que disposa tota nació.

L’11 de setembre és més que la nostra diada, és l’oportunitat que tenim, cada any, de retrobar-nos i commemorar allò que som i què ens uneix. És aquest el sentit d’una Diada Nacional i la tradició que cada 11 de setembre, des de fa tres segles, ens porta a engalanar els nostres balcons, carrers i places, i a omplir-los de vida amb tota mena d’activitats populars.

Aquesta Diada volem fer un especial èmfasi en la necessitat de reivindicar l’ús i la vitalitat del català com a eina vertebral de la nació. La nostra llengua és una eina de cohesió social, d’identitat i de cultura que hem de preservar, protegir i potenciar encara més, sent capaç de transmetre’l a tota la ciutadania, a les generacions futures i en els nous canals digitals.

Des del municipalisme català, des de tots els Ajuntaments de Catalunya, continuarem acompanyant al país en tots els seus avenços socials, nacionals i democràtics, perquè les nacions i els estats no s’entendrien sense la força dels seus pobles, la força del municipalisme.

Un any més, cridem ben alt i clar,

Visca Catalunya lliure!

Font: Ajuntament de Porrera

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *