La Cucafera de Tarragona estrena associació i got reutilitzable

Una seixantena de persones han acudit aquest dissabte al Refugi 1 del Moll de Costa on en el marc de l’exposició ‘Santa Tecla Petita Aquarelada’ i amb la presència de la Cucafera petita, ha tingut lloc la presentació oficial de la nova Associació Cucafera de Tarragona, qui ha anunciat la voluntat de treballar per restaurar la Cucafera gran i petita, i renovar la seva vestimenta per una de caire medieval, mantenint la nova samarreta pels actes informals com la Despertada i La Cucafera Baixa.

La nova entitat segueix vinculada a l’AVV del Port qui fa més de 30 anys, l’any 91, la va recuperar per tal que la poguéssim tornar a gaudir als carrers, ja que els seus orígens es remunten i estan documentats a l’edat mitjana. Amb els anys i segles, i com va passar amb moltes altres peces del Seguici i entitats es van perdre en anys de guerres, i la tasca de recuperació va ser clau per tal que avui dia gaudim de la que és una de les bèsties més estimades i destacades, i que al 2002 va impulsar també la seva versió infantil amb què fer partícpes als més petits.

El proper dissabte 16 de setembre La Cucafera Baixa 2023 arriba a la 9a edició amb La Captura de la Cucafera a les 21.30h als Jardins de Casa de la Festa, la baixada de les escales de la Catedral des del Pla de la Seu i la representació de la llegenda a les 22.30h a la Plaça de les Cols, enguany amb Arlet Adserà com a princesa i Max Busom com a cavaller. Un any més el recorregut festiu comptarà amb la Xaranga Tocabemolls, reconeguda recentment novament com una de ls millors d’arreu, fins a la Plaça dels Carros on entorn a les 23.30-00h tindrà lloc La CucaFesta 2023. Organitzada amb Premium Club i amenitzada amb Dj Mark Gómez, la festa final tindrà com a novetat el nou got reutilitzable dissenyat, igual que el cartell, per Iván Puente, membre de l’entitat, i l’espai de Dominos Pizza ara dins la barra on l’entitat també hi entra a participar per rebre beneficis a reinvertir en la seva nova activitat.

La nova junta està formada per Óscar Perez com a president; Carlos Hernando com a vicepresident; Adrià Recasens com a secretari i cap de comunicació; Pilar Budesca com a tresorera i un seguit de vocals: els caps de colla de la cucafera gran i petita que es mantenen: Jano González, 1 cap de colla adulta i Sergio del Rey, 2n cap de colla i Ángeles Manero com a 1a cap de colla infantil i Jonathan Jiménez com a 2n cap de colla. D’altra banda Noelia Marcos vocal en suport a esdeveniments i Clemente Manero com a vocal en suport a logística i canalla.

L’associació ha avançat també la celebració l’any vinent dels 10 anys de La Cucafera Baixa i l’edició de barrets que com el got puguin ser col·leccionables. L’esdeveniment ja va ser un acte pioner en descentralitzar la festa i en unir els dos barris més antics de la ciutat, La Part Alta i La Part Baixa. Entre els col·laboradors, Barri del Port TV qui fa reportatge de l’esdeveniment, l’aportació en la tirada de cartells amb Ràdio Ciutat de Tarragona, la pròpia associació de veïns i un any més Dominos Pizza.

Finalment l’entitat ha agraït també la col·laboració en l’aportació de caramels al Port de Tarragona, representat en l’acte amb Joan Besora i a l’Ajuntament de Tarragona amb Montse Adán com a regidora del Barri del Port, junt a Mari Carme Puig, presidenta de l’AVV del Port. També a El Reial Club Nàutic de Tarragona, Ruzafa, l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa, Kia Ar Motors, Seguridad León i Tarraco Karting, i oberts a d’altres que es vulguin sumar.

En acabar, els assistents han pogut visitar l’exposició, fer-se fotos amb la Cucafera petita i adquirir el got per 1 euro, que també estarà disponible a La Botiga de les Festes al vestíbul de Teatre Tarragona, El lloro de la Negrita i a la barra la mateixa nit de La CucaFesta.

Font: La Cucafera de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *