L’Aleixar no falla i omple la plaça de la Vila per commemorar l’11S, la nostra Diada Nacional

La plaça de la Vila de l’Aleixar s’ha omplert la nit del 10 de setembre amb 220 aleixarencs i aleixarenques per commemorar novament la nostra Diada Nacional, l’11 de Setembre. 

Una plaça plena que s’ha reunit per sopar, beure rom cremat, menjar mimoses, escoltar havaneres i cançó de taverna i, sobretot, per recordar-nos els uns als altres que les reivindicacions per una Catalunya lliure, més pròspera, més igualitària i més solidària segueixen ben vives. 

El duet Xicranda, amb les veus i els instruments de Martí i Guillem van posar la música a la vetllada amb havaneres i cançons amb un to proper i intimista i amb unes composicions potser poc conegudes, però que van ser molt ben acceptades per l’audiència. Mariner de terra endins i Tornaré, del reconegut compositor Ortega Monasterio, van ser les primeres cançons que van oferir a l’Aleixar. 

A l’altre extrem de la plaça, Anton Trillas i Jesús Gómez, ajudats per Joan Martí, van ser els encarregats de preparar el rom cremat, un dels moments que sempre aixeca expectació, sobretot per l’efecte del foc que va eliminant l’alcohol del licor. 

Al sopar, molt ben organitzat per la Comissió de Festes, amb la gent de cada taula aixecant-se ordenadament d’acord amb les instruccions dels organitzadors, no hi van faltar les mimoses, aquest dolç aleixarenc que, juntament amb el rom cremat, va posar punt final a la part gastronòmica del sopar. 

Pel que fa als parlaments, a més de tot el Consistori, l’alcalde també va demanar a la Comissió de Festes que l’acompanyessin en el moment de dirigir la paraula a totes i a tots els presents.

L’alcalde, Pitu Biosca, va iniciar el seu parlament recordant novament – durant el matí s’havia fet un minut de silenci – a totes les víctimes del tràgic terratrèmol del Marroc del passat divendres. 

Un cop fet aquest recordatori va demanar un aplaudiment per la Comissió de Festes per agrair-los la molta feina callada que fan totes i tots els seus integrants per fer possible, per exemple, tots els detalls organitzatius del sopar i de l’acte que s’estava celebrant. 

A continuació, l’alcalde va referir-se a l’11 de Setembre i a la tradició de commemorar-lo a l’Aleixar la nit del dia 10 amb l’objectiu, va dir, de facilitar que tothom qui vulgui pugui assistir als actes reivindicatius que, des de fa uns anys, s’organitzen el dia onze. 

‘Commemorem una derrota’ va recordar ja entrant en la part més política i reivindicativa de l’acte, per deixar clar, a continuació, que malgrat totes les dificultats, persistim i hi som i que, en aquests moments, políticament, l’independentisme juga un paper clau i que pot ser decisiu en el futur polític espanyol. 

L’alcalde també va referir-se a la linguïsta recentment traspassada, Carme Junyent (1955-2023) i va recordar alguna de les frases de Junyent, sempre en favor de l’ús habitual  i de la normalització de la nostra llengua en tots els àmbits de la vida quotidiana. 

L’acte va finalitzar amb tota la plaça dempeus cantant el nostre himne nacional, el Cant dels Segadors, i amb els aplaudiments de totes les persones presents un cop van finalitar les seves estrofes.   

Font: Ajuntament de l’Aleixar

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *