Port Tarragona obre l’accés del moll de Llevant després de finalitzar les millores tecnològiques del sistema de control

Les obres han consistit en l’actualització i millora dels accessos de control del moll de Llevant i del recinte de la llotja de pescador i varador del Port Tarragona

La intervenció s’ha executat durant 6 mesos i ha tingut un pressupost total de 519.380,40 € amb IVA

La seguretat tecnològica i mediambiental, la protecció civil i la protecció portuària, són vitals per fer de Port Tarragona un port més segur i més eficient

Aquest dimecres 13 de setembre el Port Tarragona reobre l’accés del moll de Llevant després de dur a terme una actualització i millora dels accessos de control. També el contracte ha tingut en compte l’actualització dels sistemes de control de la llotja de pescadors-varador del Port. El propòsit principal dels treballs és el de garantir l’accés, d’entrada o sortida al recinte portuari, de les persones acreditades durant les 24h els 365 dies l’any. A més per les persones no acreditades el sistema permet la gestió remota de l’accés des del CCV de la policia portuària, de tal forma que el cos policial podrà decidir permetre o no l’accés. Els treballs s’han executat en un període de 6 mesos amb un pressupost total de 519.380€ (amb IVA) per l’empresa Altech Solutions and Consulting SL.

Per tal de permetre i garantir l’accés de les persones acreditades al recinte portuari i a la llotja de pescadors-varador del Port de Tarragona i, per tal que les persones no acreditades puguin gestionar el seu accés en temps real mitjançant l’accés remot des del CCV (Centre de Comandament de Vigilància) de l’edifici de la policia portuària, s’ha implementat el desenvolupament de nous equipaments tecnològics d’informació i control en les instal·lacions detallades anteriorment.

La seguretat industrial a les instal·lacions del Port de Tarragona és un compromís intrínsec al desenvolupament de l’activitat portuària. L’organisme tarragoní treballa convençut en el projecte de futur que va iniciar en l’àmbit de la seguretat i protecció portuària i ho fa compromès amb el sistema de seguretat pública i amb el territori. La reobertura del moll de Llevant amb la seva actualització dels sistemes de seguretat n’és un exemple de com la gestió de la seguretat pública i privada, abastant aspectes de seguretat tecnològica i mediambiental, la protecció civil i la protecció portuària, són vitals per fer d’un port segur un port més eficient.

Objectiu del nou sistema

Durant aquest temps s’ha treballat per implementar un nou disseny i desenvolupar un nou sistema tecnològic per a informar i controlar dels vehicles i persones que accedeixin a la Confraria de pescadors i al recinte portuari, en general, des de l’accés del Moll de Llevant situat al costat de la Marina Port Tarraco.

La implementació ha desenvolupat un sistema de validació de targetes d’accés de les persones conductores i de les matrícules dels vehicles. També ha desplegat un sistema de control d’obertura de les barreres, un nou sistema de registre en base de dades dels accessos i els seus intents d’accés i, un sistema de monitorització i control remot.

Detall

Es tracta d’un accés amb un vial d’entrada i un altre de sortida per a vehicles (turismes i camions), i un carril d’entrada i un altre de sortida per a vianants a través d’una porta situada en l’accés principal, i un molinet en el moll de pescadors.

S’ha dotat als diferents vials de lectors de targetes d’accés RFID usades al Port Tarragona, targetes d’accés tant d’entrada i sortida de turismes, camions i/o vianants. També inclou telèfons IP per a possibilitar la comunicació entre persones usuàries i el Control de Comandament Vigilat de la Policia Portuària. Per altra banda, també s’ha desplegat un sistema més nou de les barreres d’ús intensiu amb interfície TCP/IP i càmeres de reconeixement de matrícules dels vehicles capturant escenes frontals i mantenint una base dades d’un sistema informàtic per al reconeixement de matrícules. El sistema integra l’obertura de portes i barreres amb la plataforma de control d’accés ja en ús i resident en el centre de processaments de dades del Port de Tarragona.

Al costat del subministrament de tots els elements s’ha inclòs el subministrament de tots els components necessaris per al correcte funcionament del sistema. S’han inclòs els subministraments i connexions de cablejat a tots els elements afectats, així com els treballs d’adaptació i reconnexió dels elements que es reutilitzaran. El Sistema de Control d’Obertures ordena l’obertura automàtica de les barreres, quan es tracti d’un conductor/a o vehicle amb matrícula autoritzada per ISIS. També ha de permetre l’obertura manual de la barrera a través dels diferents canals.

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/port/seguretat-integral

Font: Port de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *