Avui, el Port de Tarragona inaugura dues exposicions dins de les Festes de Santa Tecla

A les 19 hores s’inauguren l’exposició ‘Petits’ d’Antonio Latre al Tinglado 1 i la mostra ‘Parc del Port’ a la seu del COAC

La mostra “Parc del Port” es presenta amb una conferència sobre la transformació urbanística de l’entorn dels edificis institucionals del Port de Tarragona

Els tinglados i refugis acullen diverses exposicions vinculades a la ciutat i a les Festes de Santa Tecla fins al 24 de setembre

Avui s’inauguren dues exposicions en el marc de les Festes de Santa Tecla a les 19 hores. EL Tinglado 1 acull l’exposició de petit format ‘Petits’ d’Antonio Latre, i a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Tarragona (COAC) tindrà lloc la conferència inaugural de l’exposició ‘Parc del Port’ on les guanyadores del concurs d’idees per a la reforma urbana sostenible de l’entorn de les seus institucionals del Port de Tarragona. Els Tinglado 2 i els refugis 1 i 2 acullen mostres vinculades a la ciutat i a les Festes de Santa Tecla fins al 24 de setembre de 2023

Avui, dijous 14 de setembre, a les 19 hores s’inauguren dues exposicions en el marc de les Festes de Santa Tecla impulsades pel Port de Tarragona. Antonio Latre presenta al Tinglado 1 els seus treballs a l’oli de petit format amb el títol de ‘Petits’ i a la mateixa hora, a la sala d’actes de la seu de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (c. de Sant Llorenç, 20-22) es farà una conferència inaugural sobre la proposta finalista del concurs d’idees per a la transformació urbanística de l’entorn dels edificis institucionals del Port de Tarragona.

L’exposició recull el projecte guanyador, els quatre finalistes i la resta de propostes presentades al concurs d’idees publicat pel Port de Tarragona per a la transformació urbanística de l’entorn dels edificis institucionals. La idea del concurs era crear un gran parc urbà de 8.000 m² al voltant de la seu institucional i de la seu administrativa de l’Autoritat Portuària de Tarragona que contribueixi a millorar la connectivitat amb la ciutat de Tarragona i entre el Moll de Costa i el passeig del Miracle, impulsar la mobilitat sostenible i reduir les emissions de carboni.

La inauguració comptarà amb la intervenció de Saül Garreta Puig, president del Port de Tarragona i de Jordi J. Romera i Cid, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

A la mostra es presenta el projecte guanyador del Concurs d’Idees per a la transformació urbanística de l’entorn de les seus de l’Autoritat Portuària en una zona de baixes emissions i mobilitat sostenible convocat al mes de febrer passat i que es va resoldre el passat mes de maig. La proposta es basa en una àmplia renaturalització de l’entorn, l’articulació dels usos socials al voltant de tres places i una simplificació de la mobilitat rodada per donar pas a vianants i bicicletes, principalment. Un gran bosc, on actualment hi ha plaça del rellotge, actuarà de refugi climàtic i unes grans escalinates perforades en el dic de Llevant uniran el Moll de Costa i la plaça de l’Autoritat Portuària.

“Parc del Port” que es podrà visitar a la sala d’exposicions del COAC fins al 29 de setembre de 2023, amb horari de 8 a 15 hores.

I al Tinglado 1 del Moll de Costa, avui a les 19 hores, es presenta l’exposició de petit format ‘Petits’ d’Antonio Latre, un artista que ha iniciat la seva trajectòria pública en els darrers anys i que, durant la pandèmica, va assolir el període més fructífer.

El centenar d’obres exposades permeten que el visitant pugui gaudir de diferents temàtiques com ara retrats, natures mortes, detalls humans, etc. que reflecteixen una influència del pintor hiperrealista Antonio Carzola. Latre, deixeble d’aquest reconegut artista, reconeix que la formació realitzada amb ell va suposar un revulsiu a l’hora d’enfrontar-se a un llenç: el format petit li permetia canviar de temàtica i acabar els quadres amb més rapidesa, gairebé sempre, sota la influència tècnica i temàtica Cazorla. La trajectòria de l’artista té les arrels en el disseny i edició d’obres, atès que ha treballat a l’ens portuari durant quaranta anys en tasques de delineació o en comunicació i imatge.

D’entrada lliure, l’horari expositiu és de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores, i els diumenges i festius, d’11 a 14 hores. La mostra restarà oberta fins al 5 de novembre de 2023.

– ‘Santa Tecla Petita Aquarel·lada’ de Josep Maria Sánchez Maza. Refugi 1. Fins al 24 de setembre de 2023. Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius d’11 a 14 h. Accés lliure. Darrers dies.

‘El Rellotge del Port. 100 anys’. Tinglado 2. Organitza: Port de Tarragona. Fins al 24 de setembre de 2023. Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius d’11 a 14 h. Accés lliure. Darrers dies.

Exposició ‘Mestres d’aixa de butxaca’. Museu del Port. Organitza: Museus Marítims de Barcelona i Mallorca. Fins al 24 de setembre. Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius d’11 a 14 h. Accés lliure. Darrers dies.

‘El rellotge del Port’ al Tinglado 2 i ‘Santa Tecla Petita Aquarel·lada’ al Refugi 1

El passat 9 de juny es va inaugurar ‘El rellotge del Port. 100 anys’ al Tinglado 2, una mostra visual sobre l’evolució i història d’aquest emblemàtic rellotge. Un itinerari que recorre la història d’un element fonamental en la ruta patrimonial del Port de Tarragone en tres àmbits: ‘El temps i el treball’ on es descriu com cap a 1922 no tothom disposava de rellotge, i el control de la jornada laboral era força subjectiu, és per això que la classe treballadora reivindicà disposar d’un instrument precís per regularitzar les llargues jornades de treball. I es va decidir construir una torre per al rellotge a l’andana superior del dic de Llevant, perquè pogués ser ben visible des de qualsevol indret de la zona portuària i, també, des del carrer d’Apodaca, eix d’unió entre el port i la ciutat.

En el segon àmbit, ‘La torre del rellotge’ , descriu el disseny, la construcció i els elements decoratius com ara una petita estació meteorològica. I en el tercer, ´La maquinària’ es pot seguir la nissaga de rellotges tarragonins encarregats del seu manteniment fins a la restauració dels darrers anys.

I al Refugi 1 es pot contemplar ‘Santa Tecla Petita Aquarel·lada’, una mostra

D’entrada lliure, l’horari d’ambdues exposicions és de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i els diumenges i festius, de 10 a 14 hores. Les mostres restaran obertes fins al 24 de setembre.

Font: Port de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *