De Cunit a Sitges: Caminada popular Setmana Europea de la Mobilitat

DIA: 16/ SETEMBRE / 2023

HORA DE SORTIDA: 08:00 h.

LLOC: Estació de tren de Cunit

LONGITUD: 18,05 Km. (2 opcions més curtes)

DESNIVELLS: + 80 m. – 50 m.

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

RETORN EN TREN (No inclòs)

INTRODUCCIÓ: Atractiva i variada travessa, una mica llarga però molt fàcil i planera, resseguint el tram de GR-92 per la costa del Baix Penedès i Garraf entre Cunit i Sitges. Es tracta d’una caminada popular, que forma parts dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, que te lloc arreu de Catalunya entre els dies 16 i 23 de setembre.

Al ser un recorregut molt senzill, planer i sense cap mena de dificultat es totalment apte a tots els públics i persones acostumades a caminar pel que és molt adequat com a caminada popular. No obstant això, si algú considera que es massa longitud, també contemplarem dues opcions. Una primera és sortir a Cunit a la mateixa hora i fer la ruta fins a Vilanova i la Geltrú i acabar la ruta a l’estació, per retornar a Cunit en tren. Una segona opció seria anar en tren a Vilanova i la Geltrú, trobant-nos al Passeig Marítim i seguir el recorregut fins a Sitges.

DESCRIPCIÓ: Sortim de l’estació de Cunit creuant pel soterrani la via i baixarem a trobar el Passeig Marítim que seguirem a l’esquerra, cap a llevant, creuant el Torrent d’en Pedro entrant a Cubelles per la passarel·la de vianants, recorrent de punta a punta tot el terme passant per port de la tèrmica, la Mota de sant Pere, creuant el riu Foix per les dues passeres i la resta del front marítim de la població, fins el Club Marítim, entrant a Vilanova pel torrent de Santa Maria,. Seguirem per la Platja Llarga i la d’Ibersol, aquest cop per fins per evitar el llarg tram de sorra, fent només un curt tram per platja per pujar al costat de la via del tren, per Recó de Santa Llúcia, encetant el primer tram més atractiu de la ruta, passant per roques vorejant pel cantó de mar el restaurant la Cucanya, per sortir a la platja de Sant Gervasi, seguint entre la Platja de la República i el Xalet del Nin, per sortir al costat del poblat iber de Darrò al llarg i atractiu passeig marítim de Vilanova, resseguint primer la platja de Ribes Roges, passant per un tram del parc, vorejant després el Club Nàutic i seguint la resta del passeig fins al Port de Pescadors i al Llotja.

Creuarem el Torrent de la Piera, al costat del Far, seguirem cap a l’ermita de Sant Cristòfor i agafarem el corriol que voreja tota la costa pel preciós tram dels Colls, sempre arran de mar passant pel Xalet de la Sal, els Colls, la Punta Grossa, la platja de l’Home Mort, la Punta de les Coves, la Cova del Gegant per sortir al costat de l’antiga Atlàntida. Resseguirem la platja de Santa Margalida, per creuar la riera de Ribes amb un curt tram pels còdols fins el port de les Anquines on pugem al Passeig davant del Terramar. A partir d’aquí seguirem tot el Passeig de la Ribera. pujant al Baluart, vorejant-lo pel mat fins la Punta de la Torreta on girem per dins del nucli antic a buscar el C/ Major, el Cap de la Vila i seguint pel C/ Jesús fins el Prado per pujar cap a l’estació on finalitzem aquesta preciosa i sostenible travessa.

Dificultat: Molt fàcil. Tram planer amb una mica de puja i baixa en el tram dels Colls i alguns tram per les roques, però sense cap dificultat tècnica. Més informació de la ruta a:

https://www.vilanova.cat/ciutat_verda/colls_i_miralpeix

https://surtdecasa.cat/penedes/entorn/rutes-pel-garraf-els-colls-miralpeix

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sitges-cunit-1137320

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sitges-vilanova-i-la-geltru-cunit-116403851

PERFIL DE LA RUTA:

Imatge de Caminada Popular: De Cunit a Sitges 1

Altura màxima: 34 m. Altura mínima: 0 m.

NOTES Cal portar esmorzar, aigua abundant, roba còmode i fresca i calçat esportiu o de muntanya, tot i que tampoc és necessari anar amb botes. No recomanable calçat de carrer o xancles. Es pot anar amb pals o sense, però no són de gaire utilitat per aquesta ruta Sortida matinal, a peu de Cunit fins a l’estació de Sitges. Retorn en tren. Caldrà abonar cadascú l’import del bitllet per la tornada de Sitges fins a Cunit o al lloc d’origen. No s’ha d’efectuar inscripció prèvia. Només cal presentar-se al lloc i hora de sortida puntuals. S’esperarà a sortir a l’arribada d’algun dels dos tren que tenen prevista la parada a Cunit al voltant de les 8:00 h., en cas que algun d’ells circulés amb retard. Es lliurarà a la sortida un petit record commemoratiu de la Caminada Popular de la Setmana Europea de la Mobilitat a tots els participants.

Sortida apta a majors de 8 anys. Sortida matinal, amb horari previst de retorn a Cunit al voltant de les 14:00 hores.

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *