Els municipis de Sol i Platja multipliquen per sis els seus residents durant aquest estiu.

Els ajuntaments de l’AMT han de fer front a la prestació de serveis a una població sobredimensionada, per la qual cosa reclamen augmentar la seva financiació.

Amb l’estudi encarregat per l’AMT sobre la nova definició de ‘municipi turístic’, ja s’impulsa un nou marc de finançament per atendre els múltiples serveis al resident i al visitant.

Els vuit municipis integrats a l’Aliança de Municipis Turístics Sol i Platja (AMT) acullen durant els mesos d’estiu una població que multiplica per sis el seu nombre habitual de residents, per la qual cosa reclamen un augment de la seva financiació per poder garantir la prestació dels serveis.

Salou, Calvià, Adeje, Arona, Torremolinos, Lloret de Mar, Sant Bartomeu de Tirajana i Benidorm lideren la recuperació del sector turístic espanyol amb un nombre important de visitants durant l’època estival, però alhora han d’afrontar un augment de la demanda de serveis públics que suposen un cost econòmic difícil de fer front.

Els vuit municipis turístics estan impulsant el sector turístic nacional per impulsar l’economia espanyola, però necessiten la col·laboració d’administracions supramunicipals per fer front al sobrecost que suposa per a unes arques municipals dimensionades únicament a la població resident.

El president de l’AMT Sol i Platja i alcalde de Salou, Pere Granados, fa èmfasi en què els vuit destins que conformen l’Aliança segueixen fent front als despeses que suposen atendre un volum de població tan important, molt per damunt dels residents habituals, i en constant creixement, especialment en els mesos d’estiu.

Pel que fa a això, Granados posa de relleu l’estudi realitzat per a la redefinició de ‘municipi turístic’ on es reformulen els seus requisits i condicionants, alhora que s’impulsa un nou marc per accedir a una millor finançament que garanteixi els serveis.

Sobre l’AMT Sol i Platja

L’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja neix el 2017 amb la iniciativa de vuit destinacions turístiques pioneres a Espanya, com són Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Sant Bartomeu de Tirajana i Torremolinos. Els objectius clau són el tractament dels problemes que afecten la finançament dels municipis turístics i el compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l’accessibilitat i la cooperació entre destinacions.

Font: Instituto Tecnológico Hotelero

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *