Les sirenes d’avís a la població en cas de risc químic de Reus es posen a prova per primera vegada el 20 de setembre

Reus participa per primera vegada en una prova de les sirenes d’avís a la població en cas de risc químic. Serà el dimecres 20 de setembre a les 11:00h, una vegada completada la instal·lació de les dues sirenes ubicades en espais municipals: una a l’edifici Tecnoparc i l’altre al Mercat del Camp.

L’emplaçament de les dues sirenes es va acordar entre el Departament d’Interior de la Generalitat i l’Ajuntament de Reus; i donen cobertura als barris del sud de la ciutat, els més propers a la indústria química: Mas Pellicer, Mas Abelló, Sant Josep Obrer, Mas Iglesias, la zona del CIM del Camp, etc…

La prova de les sirenes es fa conjuntament amb totes les de la demarcació de Tarragona, Així, les ubicades al polígon Alba i de la Plana de Tarragona i Vila-seca també donen cobertura als barris del sud de Reus.

L’àmbit de cobertrura de le ssirenes d’avís de risc quñimic s’ha actualitzat al Geoportal de l’Ajuntamet de Reus i es pot consultar en aquest enllaç

Aquests barris són, precisament, els que estan cridats a participar en la prova prevista pel 20 de setembre.

La prova de les sirenes és l’exercici amb el qual es prova el so de les sirenes d’avís a la ciutadania previst en els plans de protecció civil per emergències químiques quan un accident químic és greu i pot afectar la població. És un simulacre d’avisos per alertar a la població situada a la zona, de la manera més ràpida possible, de l’existència d’un accident en una indústria o instal·lació i que, en conseqüència, cal que adoptin les mesures preestablertes de confinament o evacuació (si fos necessari).

En paral·lel a la prova de sirenes, la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat també farà proves del sistema ES-ALERT d’avisos als dispositius de telefonia mòbil. En aquest cas, l’àrea de cobertura pot ser superior al de les sirenes.

L’Ajuntament de Reus es posarà en contacte amb empreses, entitats i col·lectius de l’àmbit d’influència de les sirenes per informar-los de la realització de la prova.

Com sonen les sirenes?
El so de confinament d’una sirena de risc químic són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

Com participar a la prova?
La ciutadania que vulgui participar en la prova pot practicar les mesures d’autoprotecció en cas d’emergència per risc químic:

  • Tanca’t a casa o a l’edifici més proper.
  • Atura els sistemes de climatització.
  • No vagis a buscar els infants a l’escola.
  • Informa’t a través de les xarxes socials del teu municipi, dels serveis d’emergència i dels mitjans de comunicació.
  • No surtis fins que no ho comuniquin les autoritats o fins que no sentis el senyal de final de l’alerta.

Informa’t de més consells d’autoprotecció a: https://www.reus.cat/serveis/consells-dautoproteccio-en-cas-daccident-quimic

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *