Protecció Civil activa l’ALERTA del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses divendres

  1. Les comarques on hi ha més probabilitat que es superi el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts són les del litoral i prelitoral des de les Terres de l’Ebre i fins a l’Empordà
  2. Es demana molta prudència en la mobilitat a les zones on plogui intensament, i allunyar-se de rieres i zones inundables

Protecció Civil de la Generalitat ha activat avui en ALERTA el pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses demà divendres, al matí especialment a les Terres de l’Ebre, i que s’han de desplaçar cap al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, fins acabar afectant el vespre sobretot les comarques de Barcelona i Girona.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges que poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts a les comarques de les Terres de l’Ebre divendres al matí, al migdia i tarda a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, i de cara al vespre especialment a les comarques del litoral i prelitoral de Girona i nord de Barcelona.

En aquestes mateixes comarques de tot el litoral i prelitoral també hi ha la probabilitat de superar-se el llindar d’acumulació de pluja de 100l/m2 en 24 hores.

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent.

Protecció Civil demana molta prudència en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat per aquestes comarques demà divendres, coincidint amb l’entrada al cap de setmana. A més, es recorda especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *