Estadística de l'activitat en allotjaments de turisme rural. T2/2023

El turisme rural continua en alça a Catalunya. Segons les dades publicades pel Departament d’Estadística de la Generalitat, el nombre de pernoctacions en establiments de turisme rural ha experimentat un notable increment del 8,5% interanual durant el segon trimestre del 2023. Aquestes xifres confirmen la tendència de creixement sostingut que s’ha estat observant en els últims anys.

El turisme rural s’ha convertit en una opció cada vegada més popular entre els visitants que decideixen passar les seves vacances a Catalunya. Els visitants busquen escapar del bullici de les grans ciutats i endinsar-se en entorns naturals i tranquils, on poder gaudir de l’encant dels paisatges rurals i la calma que ofereixen aquests establiments.

El segon trimestre del 2023 ha estat especialment positiu per al sector del turisme rural a Catalunya. A més de l’increment del 8,5% en el nombre de pernoctacions, també s’ha registrat un augment del 6% en el nombre de visitants. Això reflecteix una creixent demanda per part dels turistes que busquen una experiència autèntica i propera a la natura.

L’èxit del turisme rural a Catalunya s’explica per diverses raons. En primer lloc, la riquesa del patrimoni natural i cultural de la regió atrau turistes de tot el món. Des dels Pirineus fins a la costa mediterrània, passant per les comarques de l’interior, Catalunya ofereix un ventall de possibilitats per a tots els gustos i interessos.

A més, el sector del turisme rural s’ha esforçat per adaptar-se als canvis i demandes dels visitants, oferint serveis i activitats complementàries que enriquen l’experiència dels turistes. Molts establiments ofereixen activitats com rutes de senderisme, passejades a cavall o tast de productes locals, per exemple.

Ara més que mai, és important destacar els beneficis del turisme rural per al desenvolupament de les comunitats locals. Aquest tipus de turisme contribueix a la dinamització de les economies rurals, generant ocupació i impulsant l’activitat dels negocis locals, com ara restaurants i botigues de productes artesanals.

Amb aquestes dades tan positives, el turisme rural es consolida com una opció atractiva per als visitants i com una font de desenvolupament per a les comunitats locals. És important que es continuïn impulsant polítiques destinades a fomentar aquest tipus de turisme i a preservar els valors i recursos naturals que en fan possible el seu èxit.

En conclusió, el turisme rural a Catalunya continua en creixement, tal com ho demostren les xifres del segon trimestre del 2023. Aquest increment del 8,5% en el nombre de pernoctacions és un indicatiu clar de l’atractiu que suposa aquesta forma de turisme per als visitants. És essencial continuar treballant per aprofitar aquesta oportunitat i minimitzar els impactes negatius que pugui tenir sobre els entorns rurals.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *