La despesa del turisme a Catalunya creix un 17,3% al juny del 2023


La despesa total dels turistes residents a l’estranger amb destinació principal a Catalunya ha experimentat un augment significatiu durant el mes de juny del 2023. Segons les dades facilitades, aquesta despesa ha ascendit fins als 2.180 milions d’euros, enfront dels 1.875 milions enregistrats al juny del 2022. Això representa una variació positiva del 17,3% respecte al mateix període de l’any anterior.

Els països d’on provenen la majoria dels turistes que visiten Catalunya són els Estats Units i el Regne Unit. En concret, es calcula que els visitants d’aquests dos països van gastar un total de 477 i 278 milions d’euros, respectivament.

Pel que fa a la despesa mitjana diària per persona, s’ha registrat un increment interanual del 15,7%, arribant als 239 euros. Les principals partides de despesa corresponen al transport internacional no inclòs en el paquet turístic, amb un total de 636 milions d’euros, i a les activitats turístiques, amb una xifra de 407 milions d’euros.

Aquests números reflecteixen una clara recuperació del sector turístic a Catalunya després d’un període complicat marcat per les restriccions de viatge i altres mesures relacionades amb la pandèmia. L’augment significatiu de la despesa i la presència de turistes provinents de països clau com els Estats Units i el Regne Unit són indicatius d’una tendència positiva en la reactivació del turisme a la regió.

Cal destacar l’impacte econòmic que té aquesta evolució positiva en el territori, ja que el turisme és un dels pilars fonamentals de l’economia catalana. A més dels ingressos directes que generen els turistes, aquest sector també té un efecte multiplicador en altres àmbits com el comerç i la restauració, contribuint a la creació de llocs de treball i al creixement general de l’economia regional.

En conclusió, els últims indicadors mostren una evolució positiva del turisme a Catalunya, amb un increment significatiu de la despesa total i una presència destacada de turistes provinents dels Estats Units i el Regne Unit. Aquestes dades són una bona notícia per al sector turístic i per a l’economia de la regió en general, que veuen com el turisme es consolida com a motor de creixement i desenvolupament.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *