Acte en memòria del 50è aniversari de l’assassinat de Cipriano Martos Jiménez (1942-1973)

Aquest diumenge 17 de setembre s’han complert 50 anys de l’assassinat, a Reus, de Cipriano Martos Jiménez , militant antifranquista, nascut a la província de Granada l’any 1942.

L’Ajuntament de Reus, a través de l’Arxiu Municipal, vol recordar-lo amb un acte en memòria seva, que tindrà lloc avui dilluns 18, a les 19.00h, a les dependències de l’Arxiu, al c. Sant Antoni Maria Claret, 3. L’acte servirà per recordar la figura de Cipriano Martos (Maldonadillo, Granada, 1942 – Reus, 1973) , el seu compromís amb la lluita antifeixista i finalment, la seva mort, assassinat sota tortura per la Guàrdia Civil, l’any 1973.

Durant tota la setmana estaran exposats al vestíbul diversos documents sobre la seva persona, com per exemple la còpia de l’expedient de la seva detenció –que a partir d’ara es podrà consultar a l’Arxiu.

A finals d’aquest l’any està previst continuar a l’Arxiu les activitats commemoratives amb una conferència i una ruta històrica organitzades per la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya, amb vinculació al projecte Pla de Fosses 2020-2022 .

L’Arxiu continua treballant en projectes de memòria democràtica, tot reivindicant el record de totes aquelles persones de la ciutat que han defensat les llibertats i la democràcia, realitzant un acte de justícia social i no oblit.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *