Arranca una nova edició de l’Escola del Cuidar

L’Escola del Cuidar, impulsada per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Montsià (AFAM), l’Ajuntament d’Amposta i la Gerència Territorial Terres de l’Ebre de l’Institut Català de la Salut l’any 2018, comença nou curs. Aquest dijous 21 de setembre, per donar a conèixer aquesta eina a la ciutadania, s’ha organitzat un Tastet de l’Escola del Cuidar, una jornada en què s’explicarà què és l’Escola i com funciona. Serà al Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado d’Amposta, a les 17.30h.

De fet, el Casal Cívic de Gent Gran és l’espai on actualment es realitzen les sessions de l’Escola del Cuidar. El curs, que arrancarà a l’octubre, comptarà amb dues sessions mensuals, en dimecres, de 15.30h a 17.30h. L’Escola del Cuidar, a més, s’estructura en quatre blocs formatius i de suport a les persones que cuiden persones amb demència. El primer bloc tractarà continguts com ’Com afrontar una conducta agressiva». Al segon bloc, hi haurà formació en activitat física. El bloc tres serà per parlar de l’alimentació saludable. I al darrer bloc es tractaran temes vinculats amb la salut mental i la gestió de les emocions.

L’Escola del Cuidar és una iniciativa conjunta de professionals del CAP Amposta, l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Montsià i els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta  que va nàixer amb la voluntat de donar suport als cuidadors no professionals que atenen de manera continuada persones en situació de demència. L’Escola del Cuidar ha estat presa, a més, com a model d’implantació de l’atenció integrada al conjunt del país.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *