Una vintena de joves col·laborarà amb el Govern en polítiques ambientals i climàtiques

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha obert el termini d’inscripcions perquè persones d’entre 18 i 30 anys amb interès i sensibilització envers el canvi climàtic que vulguin participar i intervenir en les polítiques climàtiques que realitza el Govern sol·licitin integrar-se al grup de Joves per l’Acció Climàtica. Aquest grup serà un espai de trobada, d’intercanvi d’opinions i de debat on es faran propostes, i funcionarà com a òrgan consultiu.

Mitjançant sessions participatives, que tindran lloc cada dos mesos, s’inclouran les demandes de la joventut en les polítiques ambientals. També s’establirà una guia per fer propostes que s’integrin de manera permanent en les polítiques climàtiques.

El grup el formaran una vintena de joves que hi participaran de manera voluntària amb una organització consensuada amb la Secretaria d’Acció Climàtica. Cada membre podrà formar part del grup durant un període de dos anys, amb una possible pròrroga de dos anys més. També es designarà una persona delegada que canviarà anualment. La inscripció es pot realitzar a través del portal Participa fins al 31 d’octubre.

Cada cop més joves es neguen a acceptar passivament la inacció davant del canvi climàtic. En són exemples els moviments d’activisme climàtic Youth for Climate,Zero Hour i End Fossil, entre d’altres. La Secretaria d’Acció Climàtica ha estat en contacte en els darrers temps amb grups de joves i amb persones molt vinculades amb l’activisme climàtic amb qui ha compartit els seus suggeriments i demandes a l’hora d’incorporar els seus punts de vista en l’acció pel clima.

Des de la cimera del canvi climàtic de les Nacions Unides de Xarm el-Xeikh (Egipte) del passat novembre (COP27), s’està treballant intensament a conformar un grup de treball que incorpori la visió de la joventut en l’acció climàtica governamental. La setmana passada, la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya e Busquet, va informar sobre la creació de la iniciativa del grup Joves per l’Acció Climàtica a un conjunt d’activistes climàtics/iques i els va animar a unir-s’hi i a promoure’n la participació.

Font: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *