Subvenció de la Diputació de Tarragona en Matèria de Transició Energètica i Acció Climàtica

El petit municipi de Poboleda, situat a la comarca del Priorat, ha estat notícia recentment gràcies a una inversió significativa destinada a impulsar la transició energètica i l’acció climàtica en aquesta localitat. La Diputació de Tarragona ha atorgat una generosa subvenció per a dues importants iniciatives que beneficiaran tant els habitants del municipi com l’entorn natural que l’envolta.

La subvenció en qüestió, sota la denominació «Línia 2 – PAESC», ha estat concedida per un import de 32.555,52 euros, el que representa un impressionant 95% dels 34.858,08 euros que constituïen el pressupost eligible per a aquesta inversió. Aquest nivell de finançament mostra l’interès de la Diputació en impulsar projectes que contribueixin a la lluita contra el canvi climàtic i promoguin la sostenibilitat energètica.

Una part significativa d’aquesta subvenció es destinarà a la instal·lació de climatització a l’habitatge de l’ajuntament de Poboleda. Aquesta millora no només millorarà el confort i la qualitat de vida dels funcionaris municipals, sinó que també reduirà l’empremta de carboni de l’edifici, ja que s’utilitzaran sistemes més eficients i respectuosos amb el medi ambient.

L’altra part d’aquest finançament es destinarà a l’adopció de tecnologies renovables a la zona poliesportiva de Poboleda. L’instal·lació d’aerotèrmia i fotovoltàica en aquesta àrea contribuirà a la generació d’energia neta i renovable per a les seves necessitats. Això no només reduirà els costos d’operació, sinó que també disminuirà la dependència d’energies fòssils i contribuirà a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Aquesta inversió representa un pas important en la direcció correcta per a Poboleda, ja que no només millorarà la seva infraestructura pública, sinó que també contribuirà de manera significativa a les metes de reducció de carboni i sostenibilitat energètica que es persegueixen a nivell local i global. Amb l’ajuda de la Diputació de Tarragona, aquesta petita localitat està prenent mesures significatives per fer front als reptes del canvi climàtic i construir un futur més sostenible i net.

Font: Ajuntament de Poboleda

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *