Demà se celebra la jornada de votació presencial a les eleccions a les cambres de comerç

Demà se celebra la jornada de votació presencial a les eleccions per escollir els òrgans de govern de les cambres de comerç. En concret, a partir de les 10 del matí, les cambres que celebren eleccions per sufragi per la totalitat o part dels epígrafs –Barcelona, Terrassa i Manresa- obriran els col·legis electorals que han habilitat en les seves respectives seus i que es poden consultar accedint als webs de cada cambra. Amb aquesta jornada electoral, que es perllongarà fins les 5 de la tarda, finalitzarà el procés de votació iniciat el passat 15 de setembre amb la fase de votació en línia, modalitat que s’ha pogut exercir fins avui a les 9 del matí.

Un cop es tanquin els col·legis, la mesa electoral electrònica, constituïda per cinc membres de la Junta Electoral Central (JEC), procedirà a realitzar l’obertura de la plataforma de vot per a efectuar el recompte. I tant bon punt es completi i validi l’esmentat recompte, la JEC, a través del seu president, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, preveu comunicar els resultats provisionals de la contesa electoral per streaming en una compareixença que es podrà seguir en la pàgina eleccionscambres.gencat.cat.

Els periodistes que vulguin participar en l’esmentada compareixença també podran fer-ho per mitjà de la plataforma Zoom. Podran accedir-hi tot clicant en l’enllaç: https://gencat.zoom.us/j/91283637118?pwd=QXdCTnQvNlZWWjZiWm1vVWRMNE10dz09 i amb la clau d’accés 612989. (ATENCIÓ: L’hora definitiva de la compareixença encara està per determinar: demà s’enviarà una nova convocatòria formal als mitjans aproximadament mitja hora abans de l’inici).

D’acord amb la presentació formal de les candidatures, els resultats es limitaran als diferents epígrafs i categories; és a dir, en la compareixença de demà al vespre s’esmentaran només les empreses i els candidats guanyadors, sense especificar si pertanyen a una candidatura general per al conjunt de la contesa electoral.

Participació i desenvolupament en la fase de vot en línia

Una vegada tancat el període de vot en línia, les dades de participació indiquen que a Barcelona han exercit el seu dret 12.666 electors (2,58% del total, 491.052). Tanmateix, la cambra que ha registrat un percentatge de participació més alt, fins el moment, és Terrassa, amb un 3,63% (han votat 1.489 electors d’un cens de 40.978). A Manresa, de la seva banda, dels 15.497 electors cridats a les urnes, n’han votat 357 (2,30% del cens). Cal precisar que un elector pot tenir dret a votar en més d’una categoria, i no es podrà tenir la xifra total de vots emesos fins que no s’obri l’urna electrònica i es procedeixi a fer el recompte.

Trobareu més informació d’aquest procés electoral al web eleccionscambres.gencat.cat.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *