El Govern arribarà fins als 135 milions d’euros en ajuts a la pagesia catalana per pal·liar els efectes de la sequera

El Govern arribarà fins als 135 milions d’euros en ajuts a la pagesia catalana per pal·liar els efectes de la sequera. El Departament d’Acció Climàtica proposarà a la Taula Agrària un nou ajut de 275 €/ha que beneficiarà 40.000 hectàrees de fruita dolça i 6.000 de cítrics.

La voluntat del Govern és acordar amb el sector aquesta mesura per garantir la viabilitat de totes les explotacions en un moment especialment delicat a causa de la sequera que està afectant Catalunya.

Aquest ajut, que beneficiaria a un total de 40.000 hectàrees de fruita dolça i 6.000 de cítrics, suposarà una nova injecció directa al sector que s’estima que podria pujar als 15 milions d’euros.

L’acord, que es preveu signar a la Taula Agrària properament, suposarà el quart gran paquet de mesures extraordinàries que el Departament d’Acció Climàtica està destinant al sector agrari a causa de la sequera i que ja sumaran un total de 135 milions d’euros.

Aquest ajut directe del Govern complementarà l’ajut de 275 €/ha que també fa el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i que prové dels 81 milions que la Unió Europea ha donat a l’Estat espanyol de la reserva de crisi de la PAC (Política Agrària Comuna).

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *