Endesa es compromet a solucionar els problemes de talls elèctrics a Móra d’Ebre

La companyia elèctrica Endesa s’ha compromès a tirar endavant un pla de renovació i millora per solucionar els problemes de talls de subministrament que s’estan patint últimament a Móra d’Ebre.

A conseqüència de les diverses incidències de subministrament a la xarxa elèctrica de mitja tensió a bona part de la població de Móra d’Ebre que s’han patit aquests darrers mesos, l’alcalde de Móra d’Ebre va convocar a una reunió als responsables d’Endesa distribució de la província de Tarragona. La trobada, que es va dur a terme a finals de juliol, va servir perquè els tècnics de la companyia presentessin la diagnosi de l’estat de la xarxa, resultant que la causa principal és l’antiguitat dels materials i el cablejat de la xarxa de distribució.

Els responsables d’Endesa presents a la reunió, Cèsar Fusté, director de distribució a Tarragona, i Raquel Albesa, tècnica de manteniment de la línia, es van comprometre a solucionar els problemes de talls de subministrament. Com a conseqüència de la trobada, ENDESA ha dut a terme actuacions durant l’estiu que ha de resoldre a curt termini les incidències principals.

Així, el juliol va eliminar l’entroncament que generava els problemes a la línia del carrer Móra la Nova-Doctor Borràs i carrer Barcelona-Passeig Sant Antoni. També durant el juliol, s’han fet diverses rases per la població per reparar averies de sobreescalfament. Els mesos d’agost i setembre s’ha reparat l’averia detectada a la interconnexió entre els carrers Girasol i Pau Casals i s’ha estès una línia nova des del carrer Pau Casals fins a l’estació de transformació de la Travessera de Dalt, donant renovació a una línia amb més de 20 anys d’antiguitat.

Per finalitzar aquesta primera sèrie d’actuacions, els propers mesos es preveu la millora de la línia de mitja tensió del camí de les Hortes amb, entre altres coses, l’eliminació dels pals ubicats a la carretera i el soterrament de la línia.

Respecte a la solució definitiva, l’alcalde Rubén Biarnés ha manifestat que “Valorem totes les actuacions que s’han dut a terme aquest estiu, però vam traslladar a Endesa la nostra preocupació per l’estat obsolet de la xarxa del poble i fa pocs dies ens han confirmat que durant l’any 2024 es substituirà i millorarà les línies soterrades de mitja tensió entre les estacions de transformació de la urbanització els Arbres, l’Avinguda Pius XII i el carrer Tarragona. Amb aquestes actuacions es finalitzarà la substitució de materials i cablejat de les línies de mitja tensió que estan al final de la seva vida útil”.

Font: Ajuntament de Mora d’Ebre

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *