Tortosa s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat, que porta el lema ‘Combina i mou-te’

L’Ajuntament organitza activitats adreçades a l’alumnat de primària perquè coneguin els avantatges d’una mobilitat sostenible

Tortosa s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat, que té lloc entre el 16 i el 22 de setembre, una setmana que enguany la Comissió Europea ha decidit dedicar a l’eficiència energètica i que porta el lema ‘Combina i mou-te’. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor de Mobilitat, Francesc Vallespí, han explicat aquest matí les activitats que es duran a terme durant la setmana i que van adreçades a l’alumnat de primària.

«Volem sensibilitzar la ciutadania de la importància d’aposta per la mobilitat sostenible com una manera de fer front al canvi climàtic i el seu impacte», ha dit Jordan. L’Ajuntament de Tortosa manté la bonificació fins al 50% del preu del transport públic, ampliant així la bonificació del 30% introduïda pel ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Precisament aquest matí s’ha iniciat una de les activitats programades en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, es tracta dels ‘Petits Agents de Mobilitat’. Una activitat que consisteix a fer que escolars de tercer de primària acompanyats per agents de la Policia Local coneguin les normes de circulació i puguin detectar casos d’infracció i posar ells mateixos una multa simbòlica. En total 125 alumnes de les escoles de Remolins, Cinta Curto, Teresià i el Temple participaran en aquesta activitat.

Una altra de les activitats programades portarà l’alumnat de primer de primària a l’estació d’autobusos, una activitat que es duu a terme amb la col·laboració de l’empresa HIFE i en què descobriran els diferents espais de l’estació i els avantatges de fer servir el transport públic. En aquest cas, un centenar d’alumnes dels centres educatius Remolins, Teresià, Cinta Curto i Consolació participaran en l’activitat.

Finalment, l’Ajuntament ha convocat un concurs de dibuix pels alumnes de cinquè de primària. L’entrega de premis tindrà lloc dijous a la biblioteca Marcel·lí Domingo.

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *