Campanya informativa i de conscienciació per fer front a la proliferació del mosquit tigre

Les últimes pluges poden haver creat bassals i petites acumulacions d’aigua en objectes i recipients on poden reproduir-se aquests insectes

Torretes amb plantes o petits bassals d’aigua al pati o a la terrassa d’una casa són el lloc ideal perquè proliferi el mosquit tigre. Hi dipositi allà els seus ous i es reprodueixi amb una facilitat extraordinària. El gest de buidar aquestes torretes o evitar que s’acumuli aigua a terra en petits sots o en juntes d’alguna rajola trencada pot ser vital per no haver de patir per aquests molestos insectes.

Són algunes de les accions que molt probablement fem tots a casa, però n’hi ha d’altres que potser no tenim en compte i que també podem fer. Aquest és l’objectiu d’una campanya que estan difonent els departaments de Salut i de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla, seguint les directrius de la Generalitat de Catalunya. És per això que, com explica la titular de Salut, Eva Martínez, s’ha repartit cartelleria i un tríptic informatiu per fer-lo arribar a tota la població i conscienciar-la de com poden contribuir a lluitar contra aquest insecte. Per exemple «buidar torretes o altres recipients com joguines, cendrers o el plat dels animals domèstics dos cops per setmana pot ajudar molt a evitar que el mosquit tigre es reprodueixi».

Però hi ha més accions a realitzar de manera preventiva i que potser no tenim tant en compte, com s’assenyala en la documentació informativa:

• Buidar dos cops per setmana recipients exteriors que puguin acumular aigua

• Buidar o tapar amb tela mosquitera espessa safareigs o basses petites

• Evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.

• Evitar els forats o les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d’arbres omplint-los de sorra

• Eliminar l’aigua dels recipients on trobem larves de mosquit

Els documents editats es fan arribar a la població i també als diferents equipaments públics de la vila com escoles, centre mèdic o pavelló. Així mateix, s’incidirà en aquests espais per la presència de molta gent i de la possibilitat que existeixin llocs on es pugui acumular aigua sense que ningú se n’adoni o li doni importància.

Com ha explicat Martínez, és en aquests moments després de les pluges quan el mosquit tigre aprofita per posar els seus ous i les larves creixen en abundància. Frenar aquesta proliferació és cosa de tots.

Tríptic Informatiu Mosquit Tigre

Font: Ajuntament d’Altafulla

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *