Conseller Campuzano: «Tarragona tindrà un alberg del segle XXI: modern, sostenible i atractiu»

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha fet avui visita territorial a Tarragona. El conseller s’ha reunit amb l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales i representants del consistori, en una trobada on s’ha abordat la remodelació de l’antiga Ciutat de Repòs i de Vacances per poder-la reobrir com a alberg de Joventut.

La remodelació serà possible gràcies a una aportació de 15 milions d’euros del Departament de Drets Socials procedents de fons Next Generation. El projecte preveu rehabilitar part de l’espai i també construir equipament per convertir l’antiga Ciutat de Repòs en un nou alberg juvenil de la xarxa Xanascat de la Generalitat.

El conseller ha recordat que des que ostenta el càrrec, el Departament de Drets Socials sempre ha tingut previst construir un alberg a l’antiga Ciutat de Repòs i ha assegurat que si aquest espai ha de tenir també altres usos es farà “en sintonia amb la ciutat”. El titular de Drets Socials ha dit que es tracta “d’un dels projectes estrella que el Govern vol desenvolupar a la ciutat de Tarragona” i, en aquest sentit, ha afegit la voluntat que sigui “un projecte d’absolut consens” amb la ciutat. “Tarragona comptarà amb un alberg del segle XXI, modern, sostenible, ecològic i atractiu per a les famílies del país”, ha dit el conseller que ha afegit que serà un dels més “potents” que tindrà la xarxa pública.

La Xarxa d’albergs de la Generalitat Xanascat, gestionada per l’Agència Catalana de Joventut del Departament de Drets Socials, està formada per 49 centres, que ofereixen més 6.900 llits diaris amb més de 720.000 pernoctacions i 311.000 usuaris anuals i on desenvolupem multitud de programes d’activitats educatius, pedagògics i de lleure. El futur alberg de Tarragona estaria inclòs en aquesta xarxa i també en la Xarxa Internacional d’Albergs (hiHostels).

El conseller Campuzano també ha explicat que durant la reunió amb l’alcalde, s’ha constatat la voluntat de les dues administracions de treballar de manera “conjunta i cooperativa en els reptes socials compartits”. En aquest sentit ha mencionat l’ampliació de l’aportació econòmica del Departament a través del contracte programa per reforçar les polítiques en l’àmbit del sensellarisme que porta a terme el consistori tarragoní.

En l’àmbit de la vellesa, ha ratificat el compromís del Govern per reduir el temps d’espera per als serveis d’atenció a la dependència i ha explicat que la planificació de noves places permetrà sumar-ne 120 a Tarragona. El titular de Drets Socials també ha recordat la necessitat d’obrir a nivell estatal un debat per abordar l’infrafinançament de la llei de la dependència, davant de la projecció poblacional a mig i llarg termini.

Campuzano també ha visitat les instal·lacions que té el Departament de Drets Socials a Tarragona i ha pogut conèixer els professionals que els atenen. A continuació, ha mantingut una trobada amb Càritas Tarragona, entitat que gestiona diversos projectes socials amb el suport del Departament.

{«name»:»/salapremsa/2023/09/20/17/27/9d077463-d771-4c85-9d10-96a3d8a9252b.jpeg»,»author»:»DSO»,»type»:»0″,»location»:»0″,»weight»:177442}

Visita a Càritas i la Muntanyeta

A la tarda, Carles Campuzano s’ha desplaçat fins a la Fundació la Muntanyeta per conèixer les instal·lacions actuals de la residència Trèvol, que té 34 places residencials públiques i 24 més de servei ocupacional per a persones amb paràlisi cerebral. El titular de Drets Socials ha visitat, així mateix, l’espai per a les futures instal·lacions que estan en construcció i que es podran fer gràcies a un ajut Next Generation de més de cinc milions d’euros.

L’entitat treballa en dos projectes nous: un canvi d’ubicació de la residència Trèvol al barri tarragoní de Bonavista que té com a objectiu crear un nou centre en un entorn confortable i totalment adaptat per fomentar i millorar l’autonomia personal dels residents i la construcció a l’actual ubicació d’un nou servei de teràpia ocupacional amb una capacitat de cinquanta usuaris i usuàries.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *