La consellera Garriga rep l’Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts del CoNCA

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha rebut l’Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts de mans de la presidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Vinyet Panyella. L’informe, que correspon a l’any 2022, planteja una anàlisi de l’ecosistema cultural i una reflexió en clau de futur com a base de les propostes que han d’ajudar a encarar els reptes que afronten els sectors culturals. En el lliurament hi han participat també el director del CONCA, Joan Torrent; i el secretari general de Cultura, Jordi Foz.

Del conjunt de les accions impulsades pel Departament de Cultura durant 2022, l’informe en destaca dos: l’increment pressupostari i la introducció de processos participatius en la definició de les polítiques culturals, en concret en el Pacte Nacional per la Llengua i en la redacció de l’Avantprojecte de llei sobre els drets culturals de la ciutadania.

L’informe destaca que la despesa pública de les administracions catalanes en cultura se situa el 2022 en 1.235 milions d’euros i 158 euros per habitant i any, 19 euros més que el 2021, unes xifres que no es donaven des del 2010, quan la despesa pública en cultura se situava en 1.180 milions d’euros.

Els canvis d’hàbits que s’estaven produint en la societat i que la pandèmia ha potenciat s’evidencien amb una caiguda d’espectadors del cinema del 41% i un increment de subscripcions a les plataformes digitals del 70%.

Com a conclusió, l’informe recomana consolidar els increments pressupostaris, reclama la millora de les dades estadístiques, demana que es faci front a les mancances legislatives que té la normativa cultural del país i encoratja a continuar amb la col·laboració entre institucions que possibilita l’ampliació de la Mancomunitat Cultural, entre d’altres.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *