La Policia Local de Roda de Berà engega una nova campanya de control dels patinets elèctrics

Durant els primers dies, els agents informaran per tal de conscienciar els usuaris d’VMP, sobretot al jovent.

Se sancionaran aquelles persones que no compleixin la normativa, com ara no portar el casc, circular per les voreres o viatjar dues persones en un mateix patinet.

La Policia Local de Roda de Berà posarà en marxa el proper dilluns 25 una nova campanya de control i vigilància adreçada als conductors de vehicles de mobilitat personals, com ara els patinets elèctrics.

L’objectiu dels agents és continuar conscienciant els usuaris d’aquests vehicles de la necessitat de complir amb les normes de trànsit i les greus conseqüències de no complir-les, sobretot les relacionades amb les distraccions en la conducció o amb la circulació de risc i els perills que comporta per als propis conductors i per als vianants.

La necessitat de formes de mobilitat més ecològiques i eficients ha provocat un fort increment de l’ús de patinets elèctrics i bicicletes. Davant d’aquesta situació la Policia Local destaca la necessitat de garantir una adequada convivència de tots els usuaris, especialment amb els vianants, els qui esdevenen els més vulnerables.

Els agents vigilaran especialment el compliment de la normativa i es denunciaran les infraccions detectades. L’incompliment pot comportar sancions des dels 80 fins als 1.000 euros, segons el tipus d’infracció.

Des de l’entrada en vigor de la nova Llei de trànsit, circulació i seguretat viària al març de 2022, la Policia Local de Roda de Berà ha fet especial incís en la conscienciació dels conductors d’VMP.

Tot i això, les normes que més es continuen incomplint són: conduir per les voreres o fer-ho per la calçada però a una velocitat superior als 25 km/h; no portar casc; o circular més d’una persona sobre el patinet. Els agents asseguren que també són molts els menors de 16 anys als qui els seus familiars regalen un patinet elèctric com si fos una joguina, la qual cosa és sancionada, sent la família del menor la qui ha de respondre a la sanció.

Els agents també realitzaran controls aleatoris d’alcohol i drogues per verificar que les persones que circulen amb un VMP ho fan sense superar la taxa de 0,25 mg/l en aire espirat, o la taxa 0 en el cas dels menors d’edat, i sense haver consumit cap substància estupefaent.

Consulta tota la informació de la campanya informativa sobre l’ús de patinets i altres VMP aquí.

Font: Ajuntament de Roda de Berà

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *